De eerste les

Zo’n eerste les, dat is toch altijd een beetje stress bij mij. Hoeveel studenten zullen er zijn?  Wie zullen ze zijn? Wat zoeken ze bij mij? Welk lokaal zal het wezen? Beamer? Geluidsinstallatie? Alle kabeltjes op orde? Tinternet?

Bij deze is de kop eraf. De eerste les was een succes, zo leek me. Ik geloof dat ik iedereen mee heb en de trein staat op de rails. De basisconcepten van de communicatie (zender, ontvanger, boodschap) zijn gepasseerd, alsook een definitie. We kunnen werken. Volgende week schema’s en axioma’s. Daar zal wat minder om gelachen worden dan vandaag vrees ik, maar kom.

Met wat last minute inschrijvingen en eventueel nog een latere invaller zijn er 25 kandidaten in mijn les. Goed gevuld lokaaltje. Helaas zonder tinternet. Daar gaan we nog wat op moeten vinden. Want geef toe, les geven over communicatie zonder tinternet in de buurt, dat gaat anno 2010 toch niet meer.

Het is goed gegaan. Die stress voor een eerste les, ik ga dat afleren. Het scheelde geen haar of ik was mijn les aan het repeteren. Verdomme, ik doe dat graag zeg. Net als al mijn andere jobs eigenlijk.

Je hoort mij niet klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.