De facemail revolutie?

Het ziet er dus naar uit dat Facebook straks met een mailversie komt. Project titan zou maandag worden voorgesteld. Mijn woorden van de vorige tech45-uitzending zijn nog niet koud. Toen geloofde geen enkele collega mij en het moet gezegd, ze hebben me liggen op snelheid daar in Palo Alto.

Een tijd geleden kondigde ik de dood van e-mail aan. Ook al nuanceerde ik dat meteen. Daarna geloofde ik weer dat, met Facemail in het vooruitzicht, de mailapocalyps nakende was. Nu het voor de deur staat ben ik ineens niet meer zo zeker. Misschien is dat facebookmail wel een goede zaak.

Misschien geloof ik dat wel omdat Lars Rasmussen, de uitvinder van Google Wave intussen de overstap heeft gemaakt naar Facebook. Misschien geloof ik dat wel omdat het zo veel gemakkelijker wordt om mensen te bereiken. Niets @bedrijf.be of @gmail of was het nu ook alweer @hotmail en @yahoo.com of @yahoo.co.uk. Misschien geloof ik dat wel omdat Facebook mail in zijn bestaande vorm omver zal gooien.

Zal het een stortvloed aan spam veroorzaken? Nee, dat geloof ik niet. Spammen is immers gemakkelijk. Lijstje met voornamen, lijstje familienamen en combineren maar. Extensies @hotmail, @yahoo en @gmail en je komt een eind. Zijn daar filters voor? Uiteraard. Je moet maar eens een mailing doen en de resultaten analyseren.

Zal facebook mail de wereld veranderen? Ik geloof het niet. Dat doet geen service, dat doen mensen. Misschien helpt het wel een paradigmatische shift in het besef van mensen. Dat we bereikbaar zijn. Dat we leven in een samenleving die opener aan het worden is. Dat de tijd van de dichte gordijnen over is. Dat mensen, als ze dat willen naar jou kunnen mailen.

Zullen ze dat doen? Wees gerust, of spreek jij iedereen aan die samen met jou op de bus staat te wachten?

1 Comment

  1. Dat mail op dit moment niet het snelste medium is, akkoord. Maar verdwijnen zie ik het niet meteen.
    Ikzelf gebruik nog heel vaak mail, al is het maar om wat informatie aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.