De HTC Hero naar Cyanogenmod 7

Mijn telefoon is oud. Eind januari vorig jaar gekocht. Het was toen de telefoon die ik vond passen. Het zou voorlopig zijn tot er iets kwam op de recentste android en met een fysiek toetsenbord want ik was bang voor schermtoetsenborden en schrijven is wat ik doe.

Dat schermtoetsen viel beter mee dan ik dacht, ik liet de Desire Z van HTC passeren. De E7 van Nokia heeft gewoon niet het juiste besturingssysteem. Mijn telefoon die niet de snelste was toen ik ‘m kocht kreeg kuren. De batterij hield het net geen werkdag meer, de apps werken traag, de nieuwe versie van Android krijg ik niet meer. 2.3 niet en 4.0 al zeker niet.

Op mijn linkerschouder stond (en staat) het ecologische engeltje dat schreeuwt: goed genoeg, wachten heeft ook charme. Om mijn rechterschouder watertandt het koopduiveltje bij het zien van zoveel Androidlekkers zoals de Galaxy Nexus.

Rooten! Riep mijn hoofd na het aanhoren van de argumenten van beide partijen. Weg met de crapware. Meer plaats, meer batterij, de recentste (op dat moment) versie van Android! De mogelijkheid om Apps op de SD kaart te zetten.

Het moet gezegd dat, toen ik dat riep ik dat nog nooit had gedaan, geen idee had in welk avontuur ik me stortte maar elke keer die melding dat mijn schijfruimte nog maar eens laag was, ik kon het niet meer aan.

Vriendelijke bijstand gekregen van @jan_joris, die had daarover gelezen en geschreven. Aan de slag dan maar. Het is wat smijten met termen maar unlocken, rooten, flashen en een nieuwe mod, dat klinkt allemaal zwaarder dan het is. Naar mensentaal vertaald wordt dat iets als, het slot openbreken, een binnenhuisarchitect laten kijken en op een avond een nieuw interieur zetten. Het voordeel is dat jij vooral de regisseur van dat televisieprogramma bent.

Komt alom, ik koos voor Cyanogenmod 7 als nieuwe mod, omdat die nu eenmaal bekend is en bovendien bestaat voor mijn oude Hero, volgde de handleiding, klaar. Het koste me een avond, niet zo heel erg veel stress. Het is aan te raden een handleiding te volgen en die ook op de voet te volgen. Als je al gehoord hebt van Cyanogenmod, dan kan je het denk ik.

Of het dan beter is. Ja? De batterij trekt het langer, er is iets meer hoofdruimte om wat apps naast elkaar te laten draaien. Alles werkt naar behoren, ik was bang ineens niet meer te kunnen bellen ofzo, niet dus. Er is meer ruimte.

Het zal niet volstaan voor de Hero. Ik had het eerder moeten doen, dat root-flash-rom-gebeuren, dan had hij een waardig einde kunnen kennen. Zeker als je af en toe met het recentste materiaal mag spelen is terugkeren naar de 500 Mhz processor en 288 MB RAM een niet heel erg prettige ervaring. Ik zal er iemand die minder hoge eisen aan een telefoon stelt waarschijnlijk nog gelukkig mee maken.

Het valt me moeilijk maar ik vrees dat het tijd is voor een nieuwe telefoon. Met stip: de Galaxy Nexus. Al vrees ik de kleuren van het Samsung Super AMOLED scherm.

3 Comments

  1. Wat zou er schelen met die Super AMOLED van GNexus? Ik heb nog niet veel reviews gelezen over het toestel, maar had nog niets opgevangen van schermproblemen.

    1. Niet zozeer het Super Amoled schrikt me af, wel de typische Samsungkleuren. Heb altijd een beetje een Hello Kitty gevoel als ik zo’n telefoon vastpak. Het is een beetje zoals de vroege jaren van HD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.