De Pagina

Facebook, dat is waar de mensen willen zijn tegenwoordig. Wie kan ze ongelijk geven? Op elk willekeurig moment van de dag een café van vrienden en gelijkgestemden vinden, het land bewerken zonder je vuil te maken en van tijd een bloemetje. Wie kan daar ooit weg willen?

Ook pagina’s worden gretig geliked en gebruikt. Wel 80 per persoon las ik deze week nog ergens. Zelf beheer ik er drie, volg ik er een stuk of wat op voor mensen die daarom vragen. Doch. Nergens mag er wat verkeerd gaan. Enfin. Geen major disasters.

Dus heb ik een nieuwe pagina aangemaakt. Voor deze blog. Vroeger had ik hier al een aanbevelen-knop met 92 mensen die deze blog ooit aanbevelenswaardig vonden. Nu start ik dus opnieuw vanaf 0. Maar met een gekoppelde pagina op Facebook dus. Bedoeling is om wat te knutselen met de pagina, eens de facebookreacties testen en of dat werkt, een app’je hier, een kunstje daar. Enfin, u begrijpt het. Wetenschap om de wetenschap.

Waarschijnlijk is dat ik er wel wat meer mee doe dan alleen maar deze site pluggen en google juice geven en dies meer. Wat het wordt weet ik nog niet goed. Iets professioneel? Even zag het naar uit dat het een pagina voor @janseurinck zou worden. Dat zou dan een fictief personage gaan heten. Gevreesd werd dat de humor daarvan niet door iedereen gesmaakt zou worden. U hoeft zich niet aangesproken te voelen.

Enfin kijk. U kunt deze blog nu liken op facebook.  Wat dezer dagen zowat sharen is maar toch nog niet helemaal voor pagina’s. Als je op mijn blog bent: naar rechts kijken. Als je RSS-lezer bent, vind je de weg wel. Je ziet maar. Ik zou het leuk vinden. Het is zowel een labo voor mij als voor jullie. Proefopstellingen welkom.

3 Comments

  1. Ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt dat ik je pagina niet Like. Ik kom je blogposts al vaak genoeg tegen (spontaan, via twitter en dan nog eens via RSS). Een vierde kanaal hoeft voor mij niet. (Geen kritiek hierop, trouwens)

    Ik denk dat dat meer zegt dan een Like op Facebook, ookal toont dat wat minder in de stats.
    Laat me wat weten als er wat extra staat op die Facebookpagina dat ik hier niet vind. Een app’je bijvoorbeeld. Of meer en interessante commentaren.

    1. Nee hoor, geen probleem. Zal het proberen wat te bevolken. Misschien dat ik daar via een èsjtègue ook enigste interessante links op tover vanuit twitter of zo.

      Lijkt me wel leuk om niet alleen reacties en retweets te zien maar ook een discussie. Het moet bekeken worden. Ik zal je er van tijd eens op wijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.