Die keer dat ik mij miskocht bij Amazon

Op de Kindle kan je samples van boeken aanvragen. Meestal de inleiding en het eerste hoofdstuk van een boek. De inhoudsopgave soms. Kan je inschatten of je het boek wil of niet. Wanneer ik ergens een naam hoor vallen, durf ik al zo eens eentje op te vragen.

Vrijdag hoorde ik bijvoorbeeld over het boek Outliers van Malcolm Gladwell. Ik vroeg de sample aan en begon eraan. Het beviel niet zo. Echt. Dat schijnt een bestseller. Dan maar The Shallows beginnen. Dat had ik al een weekje staan wachten voor een test. Gelezen en goedgekeurd. Dit zou mijn volgende boek worden.
Klik en klak en back en terug en oeps en ha! gevonden. Buy this book now. Vaneigenst! Ja, ik wil. Fuck. Verkeerd. Back! Back! Back! Te laat.
Per abuis die Outliers gekocht toch niet gekocht zeker? De Amazon-service heeft nogal een goede naam maar toch. Zo gekocht en alles is toch gekocht zeker? Googelen maar. Kijk een link! Telefoonnummer ook. Mailtje gestuurd dan maar.
Autoreply. Dat ik binnen de 12 uur iets zou horen. Op een zaterdag. Dit zou wel niets worden. Maar kijk. 7 uur en 57 minuten later was het al zover. Of ik even mijn wifi kon opzetten, dat het dan verwijderd zou worden. Volledige terugbetaling toe.
Azo de max en niet moeten zagen of klagen en niets. Geweldig.

3 Comments

  1. Jup, heb ook alleen maar goede ervaringen.
    Die keer dat ik met het juiste email adres en verkeerde wachtwoord inlogde. Gek genoeg werkt dat dus gewoon. Had ik onder 1 user IDs ineens 2 accounts, maar ik merkte er niks van. Dus boekje gekocht. Totdat ik mijn Kindle opstartte om mijn aankopen te bekijken. Die was natuurlijk met het foute account aangelogd. Kon dus ook ineens geen boeken vinden behalve het net aangekochte boek. Geen eerdere aankopen, nada.

    Maar gemaild naar amazon. Of ik terug wilde bellen kreeg ik terug. Vriendelijke meneer mij binnen 10 minuten het probleem uitgelegd en opgelost. Bestelling met “foute” account geannuleerd, geld terug gekregen en ik kon met het juiste account mijn aankopen weer zien.

    Lering: bij Amazon kan je dus met hetzelfde email adres 2 verschillende accounts hebben. Da’s niet handig, maar de fout was aan mijn kant uiteraard. Heel netjes afgehandeld.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.