Een hoogdag

Barcampdagen zijn hoogdagen voor mij. Ik zou ze met rood aanduiden in mijn in leder ingebonden agenda als ik er een had. Ik hoef ze niet in de agenda te hebben, enkel een acute aanval van amnesie zou de datum uit mijn geheugen kunnen wissen.

Zo was ook het geval voor de vijfde Barcamp in Antwerpen. Geen spoor in mijn Google calendar maar 26 maart was al een tijd een vastgestelde zaak.

Het mooie weer deed mij vrezen voor de opkomst. Het grote aantal mensen die de dag voor Barcamp aangaven nog niet te weten wat ze zouden vertellen deed mij vrezen voor de inhoudelijke kant van de dag.

Elke vrees bleek onterecht. Toen ik om iets voor tien eindelijk mijn post-it met onderwerp op het dagschema wilde kleven, moest ik noodgedwongen uitwijken naar het terras van coworkingspace burooz. Later zou dat temperatuurgewijs optimistisch blijken en de salonhoek realistisch.

Zelf had ik het zonder powerpointpresentatie (experiment) over bloggen en hoe ik dat doe en hoe ik dat aanpak en wat ik heb geleerd. Ik maak daar nog wel eens een blogpost over. Het is gefilmd met zo’n N8 ding van Nokia.

Ik hoorde vertellen over Windows Phone 7, ik discussieerde over apps versus internet, ik zag de robot van Steffest en vond die mens weer een beetje meer genie. Hoorde omnifocus god Davy. Ik zag een olpc en dacht na over industrie versus maatschappij. We deden een tech45 special, ik sponsorde lastminute de koffie. Misschien kan ik dat sponsorschap volgend jaar beter organiseren.

Want Anne (blog) stelde op vrijdag nog de vraag of er wel een zesde zou komen. In de rust van het nakaarten liet ze het al verstaan. Er komt een zesde. Zie ik je volgend jaar?

3 Comments

  1. In weinig woorden een mooie schets gegeven van de sfeer. Heel veel spijt dat ik er niet kon zijn, en ik hoop echt dat er een 6e komt – en dat het me deze keer wel lukt (er te zijn, spreken is nog wat anders)

  2. Awel, zo zonder powerpoint, dat lijkt me wel iets. Maar wel met lekker ouderwets didactisch materiaal. Want die robot en die raket, dat stáát er toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.