Een telefoon met een hoek af

Een tijd geleden schafte ik mij een nieuwe GSM aan. De oude was versleten enzovoort enzoverder. Het probleem: ik was verknocht aan mijn HTC4350 en zijn fysieke toetsenbord, ik wilde een Android-GSM wegens integratie met google apps en de platformonafhankelijkheid.

Lang beraad geschiedde. Een iPhone, een motorola droid, een Nexus One, een HTC Hero? Een Motorola Droid zou het worden.

Daarom kocht ik een HTC Hero. Ik verklaar mij nader: de Droid/Milestone is tot nader order nog altijd niet in België beschikbaar. En ik ben conservatief. Voila, daar. Op uw bord. Ik heb graag een winkel waar ik kan gaan zagen als het niet in orde is. Dat die mens daar niet kan aan doen, ik weet dat. Na de saga met de HP Messenger die we voor mijn lief kochten al helemaal.

Een hero ziet er zo uit:

Ik vind dat wel tof, zo’n GSM met bijna letterlijk een hoek af.

Hij doet alles wat ik vind dat een GSM vandaag moet doen: bellen, sms’en, mailen, foto’s nemen, twitteren, synchroniseren van agenda en contacten, surfen via wifi of 3G, barcodes scannen, inchecken op location based sociale netwerken, documenten en spreadsheets openen en aanpassen, muziek herkennen die op de radio komt, live video streamen, bloggen, gebouwen in de omgeving herkennen, pdf’s openen, de weg wijzen. Meer moet dat voor mij niet zijn.

Ja, ik had liever een fysiek toetsenbord gehad en ja, het scherm van een iPhone is groter en ja, een geheugen van 2Gig is beperkt (uitbreidbaar tot 32). Maar alles gaat bij mij toch op de cloud of anderzijds van mijn telefoon weg. Misschien dat ik voor op reis of voor als de kleine er is nog wel eens een groter kaartje aanschaf.

Tevreden dat ik ben van dat ding, dat is nog nooit gecrashed, wat mijn vorige HTC wel al eens durfde doen (zeker op het laatste) en de synchronisatie met google apps, daar kan ik lyrisch over worden.

Ik ben een creatieve geest en dus is dingen bijhouden niet mijn sterkste kant (als je een excuus zoekt kan je het maar beter mooi zoeken). Met die synchronisatie met apps over de cloud ben ik er zeker van dat ik geen dubbele afspraken maak, wat met mijn beroepssituaties dezer dagen best wel handig is.

Ik weet dat andere telefoons dat ook kunnen maar kijk, het gaat ‘m ook om het gevoel dat zo’n telefoon je geeft, vind ik. En hij doet alles wat ie moet doen. Hij zal wel even in dienst blijven.

Oh ja, er is nog wel een nadeel. Mijn Hero draait nog steeds Android 1.6. Daarom kan ik google goggles niet installeren en ongetwijfeld mis ik nog leuke dingen. Maar het schijnt er aan te komen, de update naar 2.0 2.1 (dank u Rob voor de correctie).

Handig vind ik dat. Koop je een telefoon en kan je die veranderen met de software. Open source. Dat ook. Kan je zelf dingen bijschrijven (dat laatste geldt bij mij alleen in theorie).

4 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Een telefoon met een hoek af | geschreven om te lezen -- Topsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.