Experiment

De zijbalk is nu 300 breed. Voor een experimentje. Ik kom nog wel eens op andere blogs en daar zie ik vaak google ads staan. Meestal is dat niet heel erg mooi om maar eens een understatement uit de kast te halen. Contextueel zijn ze ook niet altijd.

Ik had echter zin om ze ook eens te testen. De beeldvariant had ik graag gehad maar die geven meestal bedenkelijke links. Bij installatie gisteren bleken in de tekstvariant nogal wat boeken in de rechter zijbalk te komen. Misschien dat dat meer te maken heeft met mijn profiel dan dat van mijn website maar enfin.

Kijkje genomen bij Amazon en daar meteen goedkeuring gekregen en dat eens op mijn website gezet. Eens kijken wat dat geeft.

update: eigenlijk vind ik het niet leuk, het gaat terug weg, ik neem een flattr-account, later meer daarover

4 Comments

 1. Hebt gij ook uw ziel al verkocht?
  Dat had ik nooit kunnen denken van jou 😉

  Uw trouwe klanten zullen die google ads trouwens nooit zien. Die zijn daar al lang en breed blind voor.
  Die ads zijn voor die bezoekers die per ongeluk op uw site komen en daar eigenlijk niet wilden zijn. Laat die vertrekken op een manier dat ze hun bandbreedte betalen.

  Je kan trouwens die google ads afzetten voor mensen die rechtstreeks op je site komen, en enkel tonen als ze bvb via een zoekrobot daar komen.

 2. Ik hang een heel andere filosofie aan dan Topanga blijkbaar. Telkens ik op een blog of kleinere site iets lees wat ik interessant vond, dan klik ik op een random ad. Dit is mijn vorm van het opkomende ‘micropayment’ systeem. Zelf gebruik ik ook Flattr, maar dat vind je op (te) weinig plaatsen terug.

  Als iedereen dit zou doen, dan zouden ad-inkomsten iets hoger zijn voor interessante sites. Bij deze ga ik dus na het posten van deze comment op je ad klikken. Ik doe dit zo al drie jaar. Hopelijk heb je er iets aan…

 3. @dirtyjos :als iedereen dat zou doen, dan is dat het failliet van ads, dat besef je zelf ook wel als je er een klein beetje over nadenkt.
  Ik waardeer zeker je bedenking erachter, een microbetaling doen aan een site of blog die je leuk vond, als waardering voor wat je las/leerde.

  Maar stel dat je heel regelmatig bij jan zou komen lezen, en dan telkens op een google ad zou klikken, dan zou jan bvb wel eens gebznd kunnen worden van google, en dan is het gedaan.
  Als jij telkens een amazonboek wil kopen als je hier iets interessant las, dat kan uiteraard geen kwaad;-)

  Ik ga dat ander ding vzn jou eens onderzoeken.

  Hebben jullie het er deze avand in tech45 over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.