Getting more things done

Tot voor kort leefde ik zonder todo-lijst. Tot voor kort was wat ik deed afhankelijk van wat er op dat moment top of mind was. Zelden vergat ik écht belangrijke dingen en als ik ze vergat, antwoordde ik dat ik het meteen zou doen en ik deed het meteen.

Adrenaline is een onderschatte drug.

Van nature ben ik chaotisch. Lijstjes en excelsheets zijn mijn vrienden niet. Als mensen mij vroegen waar ik zo allemaal mee bezig was, dan kon ik nauwelijks antwoorden. Vroegen. Was. Kon. Praeteritum. Verleden tijd. Onvoltooid.

Elke transitie begint met een idee. Er was geen verlichtingsmoment. Er was een langzaam proces. Mijn geest zat vol met dingen die ik moest doen. Mijn werkgeheugen slibde dicht. Er was een lijstje. Digitaal. Papier, dat werkt niet bij mij. Niet meer.

Er kwam een betere tool. Ik kocht de pro versie van die tool. Technologisch determinisme. Weet ik nu. Transitie weet u wel. Ik heb een deel van mijn brein uitbesteed maar ik heb bovenaan een backup zitten. Niet van de belangrijke dingen maar van alles. Zonder onderscheid.

Gelukkig is er podcastcollega Davy die zonder blad voor de mond zegt: Seurinck, ge doet het verkeerd. Hier is mijn boekje, ik heb het even voor je uitgeschreven. Jij doet het zo en het hoort anders. Je leest alles dubbel, stelt uit zonder actie. Dan herken ik dat en dan moet ik dat toegeven.

Transitie. Leuk kan je dat niet noemen maar als ik merk hoeveel efficiënter ik nu al geworden ben, loont het de moeite.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.