Het avontuur in AS Adventure

Laat ons eerlijk wezen: met avontuur heeft AS Adventure niets te maken of je moet de urban jungle die de winkelstraten of de winkelcentra die de filialen herbergen meetellen.

De AS Adventure, dat is de plek waar de gemakkelijke fleecekes en de The North Face jassen die pendelaars over hun JBC-kostuum trekken worden verkocht.

Een plek voor salonkampeerders en cavatrekkers. Een plek kortom waar wij een opblaasbaar bed zouden kunnen vinden dat als tijdelijk binnenhuislogeerbed zouden kunnen dienen.

Dubbel bed van Coleman, een A-merk, dat zie ik aan de verpakking. Af te stellen qua hardheid per persoon. Daarenboven als er één deel kapot is, kan je dit bed nog steeds gebruiken. De verkoopster had haar les geleerd. Ze was vriendelijk dus vroeg ik niet of dat niet wat lastig zou worden met twee op slechts één deel van het bed. Wist ik veel.

Een voetpomp of een elektrische pomp mijnheer? Hangt vooral af hoeveel luxe je wil.

Dat werkt toch ook op een gewoon stopcontact? Verkocht.

Thuisgekomen en meteen opgeblazen. Zo gaat dat met nieuwe spullen. Meteen te gebruiken. Want Juul, die moet maar eens gaan doorslapen en we hebben er een goed oog in.

Oei. Pech. We hebben zo’n exemplaar waarbij één deel echt stuk is en het andere nog opblaasbaar is en 60cm breed voor twee personen is wat smal. Het bonnetje is er nog. AS Adventure, dat is een nette winkel. Dienst naverkoop, dat wordt een half uurtje op en neer, wat papieren en straks hebben we een nieuw.

Ja. Tarara. Theorie dus.

– Dat moet opgestuurd m’neer, sprak Hannes

(vriendelijke gast overigens, hier in de rol van de slechterik).

– Jamaar, wij hebben dat eigenlijk nodig. Kan ik anders een nieuw kopen en als dat ding dan door de fabrikant als effectief defect wordt vastgesteld, dan kan ik misschien een bon en jullie meer omzet en ik vanavond geholpen.

(Jan in de rol van big spender)

– Dat ga ik eens navragen

– (ik denk: shit hier zijn procedures en die Hannes gaat die nu volgen)

– Wel m’neer het zit zo, als we die opsturen, dan controleren ze dat bij Coleman en als zij zeggen dat er geen lek is of het is zelf te herstellen met de bijgeleverde kit, dan betaal jij de transportkosten.

– (ik denk: fuck gast, denk je nu echt serieus dat ik hier net een kilometer gestapt heb over de Meir met een opgeplooide luchtmatras en bijhorende doos om hier te komen klagen over een luchtmatras die niet stuk is maar toch vervangen wil hebben?

Maar ik zeg: wacht, ik bel even mijn lief.

Waarna in onderling overleg wordt besloten het slechte ding opnieuw mee naar huis te nemen want Big Spender Jan heeft al geen zin meer om nog een euro bij AS Adventure achter te laten. Ook niet voor een leatherman die met het oog op een aankomend evenement erg goed zou staan aan mijn riem.

Daar geraak ik dus gefrustreerd van. Waarschijnlijk zijn er elk jaar weer wat festivalgangers die te wild tekeer gaan op hun luchtmatras en dan denken dat het een fabricagefout is en dan terug aan de kassa van de AS Adventure staan en klagen en zagen.

Voor die halve procent die het systeem kloten kan ik dus een half uur in een veel te warme winkel toeven (misschien is dat ook een deel van het avontuurgevoel) en voor een stomme luchtmatras die ochotocharme € 39 kost mij staan opboeien omdat ik gewoon wil behandeld worden als een redelijke klant die een slecht product heeft geleverd gekregen en niet meer vraagt dan gewoon een oplossing.

En dan moest ik nog beginnen schrijven.

5 Comments

  1. Dankzij de alinea’s

   De AS Adventure, dat is de plek waar de gemakkelijke fleecekes en de The North Face jassen die pendelaars over hun JBC-kostuum trekken worden verkocht.

   Een plek voor salonkampeerders en cavatrekkers.

   Vond ik het dan weer de moeite van het schrijven waard.

 1. AS is inderdaad een kledingwinkel i.p.v. een outdoorwinkel. Begint al met het feit dat een enkele trekker met een luchtmatras in zijn rugzak loopt. Gelukkig kan je in Antwerpen ook nog terecht bij een winkel waarvan de naam in de footer van je blog staat 😉

 2. Mijnheer Seurinck,
  Beste Jan,

  Ik ben zelf ook een klant/consument en kan me dus levendig inbeelden hoe ontevreden (zelfs kwaad) ook ik zou zijn geweest in een gelijkaardige situatie.
  Ik garandeer u dat A.S.Adventure écht wel veel aandacht besteed aan opleiding en coaching om zoiets te vermijden. De realiteit blijft echter dat het u wel degelijk is overkomen. En daar kunnen we beide onze conclusies uit trekken.
  Mijn concuslie is alvast om u alsnog een volwaardig product te bezorgen, vanzelfsprekend zonder enige extra kost. En ik hoop dat u besluit om A.S.Adventure een volgende keer toch nog een kans te geven zijn oprechte en correcte aanpak te bewijzen.

  Indien u ons uw postadres kan geven, bezorgen we u onmiddellijk een nieuwe matras. Het staat u natuurlijk ook vrij een andere oplossing voor te stellen die u geschikter lijkt.

  Met vriendelijke groeten,
  Didier Neyt
  Marketing Director A.S.Adventure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.