Hinder verwacht

U mag gerust weten dat ik een zwak heb voor sport. Elke sport zo ongeveer. U zal me geen middag boksen zien kijken of een weekendje snooker maar ik heb respect voor elke sport en wanneer iemand van sport houdt mag die mij er altijd over vertellen.

Zelf heb ik het voor fietsen. Dat is een van-vader-op-zoon regeling en niet bijzonder origineel maar ik doe het er maar mee. In de winter wil ik wel eens schaatsen kijken. Of baanwielrennen maar dat zie je niet zo vaak.

Lopen is niet zo mijn ding. Niet om te kijken, niet om te doen. Maar lopen is topsport. Met alle recht op aandacht. Net zoals basket of volleybal dat bij ons wat weggemoffeld zit in een sporzamagazine dat op zondagmiddag wordt uitgezonden. Hands-up, zegt Catherine Van Eylen en ik zap even naar de NOS.

Hardlopen op de weg haalt heel vaak zelfs dat niet. Alle Evy Gruyaerts en Nike Plus en Runkeepers ten spijt, lopen is een sport die nooit ‘van ons’ zal zijn.

Misschien is het dat wat men op deredactie.be duidelijk wilde maken. Geen ‘met z’n allen naar Antwerpen vandaag want daar zal topsport bedreven worden’. Geen ‘beste lopers van de lage landen verzamelen in ’t stad’. Maar hinder.

Want koning wielrennen mag dan week aan week een half gewest onbereikbaar maken voor het verkeer, een loop ter nagedachtenis van Phidippides, dat heet hinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.