HTC Incredible S. Ongelofelijk?

Het moet gezegd, ik heb wat met HTC. Niet professioneel ofzo. Gewoon. Zoals ik het met Thomson televisies heb. Met Dyson stofzuigers. Mijn eerste Smartphone was een HTC. Misschien is het dat.

Een weekje of drie terug kreeg ik een HTC Incredible S aan. Dat is nogal een grote telefoon die Android 2.2 draaide toen ik ‘m uit de doos haalde. Dus was ik mijn review al begonnen van ‘hoe is dat nu mogelijk HTC hier en Google daar’ maar dan kwam er dus een update. 2.3. Gingerbread.

Hardwarematig is het  4 Inch SLCD (Super LCD, dat wil zeggen beter dan gewone LCD) scherm vooral opvallend. Het lijkt erop dat AMOLED dezelfde weg opgaat als Betamax. Technisch superieur maar toch uit de markt.

De achterkant bestaat uit iets wat rubberachtig aanvoelt en dat is best leuk. Eigenlijk. Alsof er standaard een veiligheidskussen op zit. Bijna had ik ‘m voor de test eens laten vallen maar mijn verzekering dekt zoiets niet geloof ik.

Met 8 megapixel aan de achterkant en 1.3 aan de voorzijde zit het cameragewijs wel snor. Het is geen iPhone camera. Of zo’n Carl Zeiss van Sony maar je kan wat met het ding aan. Als het donker is zorgen 2LED’s ervoor dat je foto’s licht zijn en zo plat als een echte geflitste foto. Je ziet wat er gebeurt, daar draait het dan om. Als videocamera produceert het ding 720p video.

Dat alles draait op een 1Ghz Snapdragon processor en 768 MB Ram. Enfin. Genoeg power om zowat alle apps tegelijk open te trekken en de batterij erdoor te jagen dat het een aard heeft. Standaard krijg je naast 1,1 GB ROM geheugen een SD-kaartje van 8 Gig. Je kan daar 32 van maken.

Een killer feature van deze telefoon is… Ga je beloven niet te lachen? De FM-radio. Echt waar. Dit is de eerste telefoon ooit waarmee je Klara kan luisteren zonder gespok en gekraak. Nooit vertoond. Ik ben daar serieus over. Ongelofelijk!

Android 2.3 is een verbetering tegenover 2.2 en dat was een hele verbetering tegenover 2.1. Daar waar ik straks opnieuw heenga. In de apps zit nu bijvoorbeeld een tabblad ‘frequent gebruikt’. Dat zorgt ervoor dat de 20 frequentst gebruikte apps op max twee tabs van je home zitten. Als je ze niet op je home zelf zet, that is.

Net zoveel (twee dus) taps heb je nodig om de basisinstellingen van het toestel aan te passen, gps aan, mobiel internet op, wifi aan, dat soort dingen. Zo kan je wat op je batterij letten. Bij heavy use (that’s my middle name) trekt de batterij het een korte dag. Dat is van 7u ’s morgens tot 9u ’s avonds. Zonder opletten.

Bij HTC beweren ze dat Sense, dat is de gebruikerslaag die ze daar over Android leggen, de voorkeur der consument geniet. Het moet gezegd, ik kan me dat voorstellen. Niet voor de widgets of de voorgeïnstalleerde programmaatjes an sich maar voor van die kleine dingen die mij laten glimlachen. Zoals een ruitenwisser die over je homescherm heen en weer gaat als het regent.

Op glimlachvlak doet Android het trouwens over het algemeen goed. Ik kreeg het toestel aan op mijn coworking bureau bij Aspace en tot mijn grote verbazing maakte het meteen connectie met de WiFi. Hetzelfde verhaal thuis. Blijkbaar wordt dat ergens bij Google bijgehouden. Geen gedoe met paswoorden enzo. Winning.

Voor € 479 in een willekeurige internetwinkel vind ik dit een correct geprijsde telefoon. Niet wat ik zou noemen ongelofelijk maar degelijk en goed.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.