I am QR

Streepjescodes, ik vind het iets hebben. Meer nog, ik ben fan van die dingen. Toen ik jobstudent was, maakte mijn vader mij wegwijs in de wereld van de barcodes op conservenblikken. Landcode, productcode, sauscode en nog wat dingen. Ik denk dat je die mens een barcode in handen kon duwen en dat hij gewoon kon vertellen in welke winkel je het kon kopen.

Tijden veranderen en de conservenfabriek is nu geen fabriek meer (daarover later ooit wel eens meer) en de barcode zou wel eens zijn beste tijd achter de rug kunnen hebben. QR-codes ofte Quick Response codes nemen het over.

Ze schijnen al scheering en inslag te zijn in Japan en nu gaat ook de US of A voor de bijl. Op vliegtickets zag ik ze al wel eens. Het nadeel van die dingen is dat je er als gewone mens niets meer van kan maken. Maar er zijn nu ook mobiele telefoons met camera’s en apps.

Op deze website (betere link met dank aan Goya) kan je ze zelf maken, met de barcode app op Android kan je ze perfect uitlezen ook voor de iPhone is er wat beschikbaar (link naar google)*. Probeer maar met onderstaande code. Übercool vind ik het.

* Mensen met een iPhone of andere smartphone: applicatietips kunnen hieronder.

4 Comments

  1. Met deze barcode generator kan je zelfs acties aan je tekst linken, dus hyperlinks waar je smartphone automatisch naar kan doorlinken, stukjes tekst en hélemaal übercool: kant en klare sms'jes naar een zelf in te geven nummer. Ideaal voor een sms wedstrijd of bv sms-parkeren…
    http://qrcode.kaywa.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.