Idea scoop, open sourced

Nu heb ik wat voor. Ik zit met een idea scoop. Die term was me niet eerder bekend. Het was Raphael Cockx van De Tijd die mij het concept leerde kennen. Hij omschreef het als “alle gegevens zijn bekend maar jij bent de eerste om ze samen te brengen”.

Nu wil ik er mee experimenteren. Dat gaat snel. Dat gaat zo hard niet werken. Maar kijk, wie niet waagt enzo. Serieus, ik loop nu drie dagen met dat ding in mijn hoofd en elke keer als ik mijn feedreader opengooi ben ik bang dat er nog iemand opgekomen zal zijn.

Ik wil de idea scoop open sourcen. In CC geven zo je wil. Vrijelijk te gebruiken, mits naamvermelding en link.

Hier komt ie:

Op 2 november lees ik ondermeer bij Gigaom dat de Europese unie via één of andere constructie 22 miljoen Euro in Symbian steekt. Symbian is op dat moment het open source operating system waar dat Noka ontwikkelde samen met Sony-Ericsson en Samsung. Een week later lezen we ondermeer bij The financial times dat Nokia de volledige controle over de Symbian foundation overneemt. Misschien kijk ik te hard, maar mij lijkt dit slecht verholen subsidie aan een bedrijf met Europese centen.

Nu kan ik de bal misslaan maar ik denk het eigenlijk niet. Het is maar dat ze bij De Tijd nog niets met het idee hebben gedaan dat ik het hier neerschrijf. Neem gerust wat je denkt dat jouw deel is, spreek me tegen, citeer me, laat me wat weten. Misschien is het wat.

4 Comments

 1. Een conspiracy theory zelfs, klinkt in ieder geval heel aannemelijk. Aan de volgende toog waar ik beland ga ik deze zeker herinneren. Zal de CC er dan bij vermelden 😉

  In ieder geval is Nokia een zinkend ship, waarschijnlijk kunnen er nog goede onderdelen uit gehaald worden maar daarvoor moet het eerst een of ander dok ingesleept worden. Symbian is dan wel een onderdeel dat ze beter in de zee achterlaten volgens mijn bescheiden mening. Schip ahoi!

 2. Sorry Jan, je bent niet de enige.

  http://twitter.com/#!/timvl/status/1899115097096192

  http://twitter.com/#!/IcemanBart/status/1891505610432512

  http://twitter.com/#!/dgiul/status/1670248872808449

  http://twitter.com/#!/stevenn/status/29657008260

  Niet dat een scoop hebben zo belangrijk is. 😉

  Langs de andere kant: heeft de EU geen strategische belangen om een eigen mobile OS te hebben? Kwestie van zelf backdoors te hebben in de technologie die terroristen e.d. gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.