Iets met tomaten

Als ik schrijf ‘will keep you posted’ aan het einde van een blogpost, dan mag u dat meestal vertalen als ‘hier hoor ik nooit nog wat van, tenzij ik even informeer’. Dat is ook het geval bij mijn blogpost over Pomodoro de dato 21 december 2009.

Toen heb ik de techniek bij thuiswerk wat uitgeprobeerd. Wanneer ik op verplaatsing was, probeerde ik wel maar echt werken deed dat toch niet. Het nieuwste was eraf, ik had het nooit echt onder de knie gekregen, startte niet religieus genoeg, werd even heel religieus. Het stopte.

Soms deed ik het nog wel eens maar dan thuis, op mijn ukkie. Ik probeerde het op mijn werk. Ik verklaarde het systeem niet werkend. Ik leidde mezelf af, ik werd afgeleid. Het frustreerde me omdat ik het gevoel had niet alles uit mijn dag gehaald te hebben.

Komt daarbij dat ik in mijn mailbox bleef steken. Een hele dag keek ik op dat outlookding. Op een dag keek ik een video over inbox zero en alles klaarde op. Correctie. Ik schrok want ik keek naar mezelf en zag dat gedrag. Op en neer in de mailbox en heel de dag gewerkt en op het eind geen voldaan gevoel.

Back to the drawing board. Een shake gemaakt met pomodoro met wat GTD en Inbox Zero elementen. Geluisterd naar Marco die vertelde dat je pomodoro ook wat moet afdwingen. Bewust de mailbox dichthouden en één mailtje. Azo schaamtelijk dat dat is.

Beste collega’s,

Ik wil meer uit mijn dag halen en ik wil jullie medewerking vragen. Gelieve mij niet te storen wanneer ik een koptelefoon op heb.

Dank.

Jan

Maar dan properder geformuleerd en met ingebouwde excuses en alles. Ik drukte op verzenden en haastte me om een nieuwe kop koffie. Een kop zo rood als een pomodoro bij terugkomst. Ongetwijfeld.

Een genomen hindernis. Een stap. Nu even het systeem een kans geven. Niet te religieus worden want dan houdt het snel op vrees ik maar ik ben toch redelijk vastbesloten en de eerste dag was een succes.

Will keep you posted.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.