Jobs vallen niet uit de lucht

Zaterdag vier voor drie. Het station van Gent. Mijn telefoon gaat over. Een man: “We kennen elkaar niet persoonlijk maar we hebben een gemeenschappelijke vriend, X, die heeft uw telefoonnummer doorgegeven”. Nu ken ik X inderdaad en is hij wel het type dat te vertrouwen is.

“Wij zoeken mensen voor ons bedrijf. Marketing en communicatie, dat is toch waar jij goed in bent, niet?”

“Ik doe mijn best maar er is wel meer wat ik kan.”

“Ideaal, kunnen wij elkaar eens zien”.

“Dat kan maar ik sta momenteel in het station van Gent, onderweg zonder agenda, stuur je mij anders een mailtje, dan krijg je vanavond of ten laatste morgen antwoord”.

In tijden van economische crisis vallen de jobs ineens uit de lucht. Via een gemeenschappelijke kennis. Netwerken. Daar komt het op neer in het leven. Als dit iets wordt, krijgt X van mij een fles champagne of zoiets.

Maar jobs vallen niet uit de lucht, ook niet via gemeenschappelijke kennis X. De man, van wie ik de naam overweeg te noemen, werkt voor Hamburg-Mannheimer, een verzekeringsmaatschappij met op zijn minst gezegd een niet zo frisse reputatie. Zo blijkt onder meer uit dit artikel in De Standaard over hun manier van werken, in dezelfde krant over hun aanwervingsbeleid en nog eentje in De Morgen over de handelspraktijken van de organisatie. En dan laten we de fora even buiten beschouwing.

Het is mijn stellige indruk dat bedrijven zoals deze de economische toestand aangrijpen om mensen vatbaarder te maken voor een job waar je zogenaamd slapend rijk mee wordt. Dat iemand op zoek is naar mensen met een hoger marketing en communicatieprofiel om een job in sales te doen is op zijn minst vreemd te noemen. X heeft mijn naam inderdaad doorgegeven, toen was de man nog een headhunter, althans dat beweerde hij.

Enfin, de zoektocht naar een geschikte job gaat nog even door. Mocht u op zoek zijn naar mij, de contactpagina is your place to go.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.