Mijn bureausetup

Alle hipsters doen het tegenwoordig zowat, hun bureausetup online zwieren. Wie ben ik om achter te blijven? Want eigenlijk ben ik geweldig tevreden over die setup die ik van Flanders DC ter beschikking heb gekregen.

Computermatig is dat een Macbook Pro. i5 processor aan 2,3 Ghz en 4GB Ram. Snel genoeg? Zeker. Meer dan dat. Het laat me ook toe een aantal processen naast elkaar te lopen zonder tegen de limieten van het systeem aan te lopen.

Op kantoor staat daarnaast een 27″ cinema display die de breedte van mijn tweetdeckinterface net niet kan bevatten. Het scherm van mijn laptop staat tijdens het werk open, in tegenstelling tot wat ik bij de collega’s zie. Mijn muziekspeler of niet essentiële (browser)vensters komen daar.

Tot zowat een jaar geleden was ik op mijn huisMacBook nogal fan van alle nodige programma’s in het dock te steken. Altijd bij de hand. Tot ik besefte dat less more was en ik na ging denken wat er voor onmiddellijk gebruik beschikbaar moet staan.

– Tweetdeck: het eerste programma wat ik start als ik op kantoor aankom, ook voor de mail, jawel
– Chrome: nog steeds mijn favoriete browser, gechormesynct met de browser thuis zodat mijn webervaring overal hetzelfde is
– Outlook: mail is nu eenmaal het belangrijkste communicatiemiddel, je kan er moeilijk omheen.
– Evernote: gebruik ik om te noteren. Altijd. Overal. The cloud enzo. Traditioneel zou hier waarschijnlijk Word staan maar zeg nu echt, hoeveel procent van dat programma gebruik jij? My point exactly. Als het nodig is, dan haal ik dat wel boven.

Dat zijn vier programma’s voor dagelijks gebruik. Altijd in de buurt. Daarnaast heb ik weinig geïnstalleerd staan. Die dingen hoef ik niet meteen in de buurt ook.

– Dropbox: voor het uitwisselen van bestanden
– Cyberduck: voor het ftp’en naar plaatsen waar dat nodig kan zijn
– Gimp: open source en (ja, Tom) gratis software voor het bewerken van foto’s. Op kantoor is een CS4 licentie of twee geloof ik. Of ik die voor mijn doelstellingen nodig heb? Voorlopig niet.
– Lacie Network assistent: voor de connectie met mijn thuisnetwerkschijf
– Picasa: Als fotobeheerplaats vind ik het leuker werken dan iPhoto. Houdt ook mijn privécollectie op het Google netwerk bij.
– Skype: voor bellen en videopraten

Och ja, en een officepakket heb ik ook.

– Excel: voor het bijhouden van communicatieplannen, netjes geordend. Eigenlijk wil ik daar een alternatief voor. Iemand?
– Word: want iedereen gebruikt het
– Powerpoint: doet me eraan denken dat ik dringend Keynote moet installeren. Daar heb ik thuis nog wel een schijfje van liggen.

Oh en utilities

– Adobe Reader: geen idee waarom want preview doet die taak net zo goed. Ik veronderstel dat het standaard in de doos is meegekomen, ik herinner me niet dat geïnstalleerd te hebben.

Als achtergrond heb ik een metrostation. Gewoon van Flickr geplukt. Ik hou van diepte op mijn bureaublad. Treinstations zijn daarenboven zeer mooie metaforen.

Later ga ik het ook nog eens hebben over mijn mailtoestanden. Ik doe daar ook wat experimenteel mee. Je kan misschien inschrijven op de RSS als je dat gebruikt?

6 Comments

  1. Van wat is het icoontje dat op de foto nog in het dock staat?

    Bij staat evernote overigens niet in mijn (toch wel iets voller) dock.
    Ik gebruik het nochtans dagelijks voor notities in colleges, ideen, financien, etc. op te schrijven. Het icoon is gewoon te groot, het vloekt met alle andere iconen.
    Het oog wil ook wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.