Mijn Humo eindejaarsvragen

Vandaag kocht ik de krant. De Morgen. Dat doe ik altijd als ik wat aan een journalist heb mogen vertellen en die dat neergeschreven heeft. Er ligt hier een stapeltje en ik weet niet wat ik ermee aan moet. Uiteindelijk ben ik niet bekend of beroemd ofzo, ik heb gewoon wat meer gelezen dan gemiddeld.

Vandaag kocht ik geen Humo. Dat ik het met dat geblog van mij nooit zo ver ga schoppen dat ik eindejaarsvragen in dat boekske mag beantwoorden steekt wel een beetje.

Want wie zit er nu helemaal te wachten op een stelling over pageviewjournalistiek? Niemand. Ceedee van het jaar, dat willen de mensen weten. Wie ben ik het om het jullie te ontzeggen. Denk er de Humo even rond, wil je?

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?
Het nationalisme dat niet meer in vraag wordt gesteld als politieke stroming. Wie niet Vlaams is, moet Belgisch nationalist zijn. Schijnbaar.

Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en/of tv-programma van 2011?
Het slechtste heb ik niet gezien of gehoord, waar ik dit jaar van genoten heb, zijn de radioprogramma’s van Fabio en Grooverider en Annie Mac op BBC. Op televisie heb ik genoten van Sherlock Holmes.

Wat vindt u het beste boek, de beste film, het beste toneelstuk/concert en de beste cd van 2011?
Jeff Jarvis’ Public parts zou ik veel mensen willen aanraden, het is niet het beste boek van 2011 waarschijnlijk maar lees het toch maar. Op toneelvlak wist ik alles van Theater Zuidpool te smaken. De beste CD is op de valreep ISAM van Amon Tobin geworden.

Wie wenst u wat toe voor 2012 (ten goede of ten kwade)?
Voor 2012 zou ik iedereen wat meer nuance en wat argumenten willen wensen om discussies op een rationelere manier te voeren. Wat minder #fail en wat meer hand in eigen boezem.

3 Comments

  1. Nationalisme is een bron van veel kwaad. Het creëren van een “wij tegen zij” levert alleen maar haat op. Daar heb ik het allerminst op begrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.