Mijn probleem met Path

Sedert Path 2.0 gelanceerd is, regent het in mijn mailbox invites om vriend te worden. Daar ben ik altijd heel blij om. De populaire uithangen, ik ben daar wel voor. En dat is mijn probleem met Path. Was. Is.

Je mag daar nu 150 vrienden hebben, bij die mensen. Vroeger waren er dat maar 50. Die uitbreiding, dat zal wel met servers te maken hebben veronderstel ik. Het neemt meteen ook de charme weg. Vind ik. Je hoeft niet meer echt te kiezen.

Tenzij. Tenzij je denkt: als ik dit nu eens voor echte vrienden gebruikte en mij echt op 50 zou limiteren. Of minder. Wie zou ik dan wel en niet toelaten? Al een geluk dat ik mijn vrienden leer kennen via Twitter (dat stond in de boekskes toch).

Probleem is dat ik een allemansvriend ben. Wie ik in het echt gezien heb, mag mijn Facebookvriend worden. Die limiet op Path zit me dus dwars. Dat ik dus iedereen ga toelaten en dan aan 150 ga komen en dan ga denken: wie moet hieruit. Een moreel dilema waar ik me liever niet aan waag. Die mens moest maar op zijn tenen getrapt zijn.

Dus doe ik momenteel maar niets. Of neen. Ik heb een aantal mensen toegevoegd. Die meer weten over mij dan de gemiddelde mens. Waar ik dingen aan zou durven vertellen en die mij ook dingen zouden mogen vertellen. In vertrouwen enzo. Toen twijfelde ik. Als ik niet inga op je uitnodiging: het ligt niet aan jou.

Fotobron: blog.path.com

12 Comments

 1. Je kan er natuurlijk ook iets niche mee doen hé. Accountje voor de tech-side of Jan en dan eentje apart met kul? Of geen voorstander van?

 2. Bij mij is dat: Met wie ben ik vertrouwd genoeg om foto’s van mijn lief, mijn ouders en mijn huis _vrijwillig_ te laten zien? In uw geval zou daar uwe kleine nog bij kunnen.

 3. De spreuk “Kiezen is verliezen” is hier op zijn plaats. 🙂
  Eigenlijk is de limiet nog te hoog. Wie meer dan 5 beste vrienden heeft, heeft er geen. Dat is het probleem van praktische elk sociaal netwerk. De term vriend zijn wordt en masse verkracht.

 4. Ik vind Davy’s norm in uw geval eigenlijk een zeer goed idee. Jij bent een publiek persoon, enkel over je gezin ben je erg gesloten. Laat dan dat de maatstaf zijn: wie mag (en wil) foto’s en verhalen van je gezin zien of lezen…

  Probleem opgelost.
  Dank u Maarten 🙂

 5. Het voorstel van Maaren en Davy is inderdaad nog zo slecht niet. Maar in mijn geval kwam ik al snel tot de vaststelling dat 99% daarvan niet op Path zit en het ook nooit zal doen.

  Ik heb dus in Path voolopig enkel de Tech45 collega’s zitten denk ik 🙂

 6. Het is nochtans heel simpel. Path is bedoeld voor echte relaties. Niet voor vage Twitter kennissen of mensen die je ooit een keer op een barcamp ontmoet hebt.

  Zoals Davy zegt, wie vertrouw je met de foto’s.
  Sinds 2.0 is aangekondigd krijg ik verzoeken van trouwe tech45 luisteraars, twitter en facebook “vrienden”. Die wijs ik in de regel af, want ik heb behalve die dingen niets met hun gemeen.

  Mijn hele gezin zit op Path. Ook mijn kinderen. Maar ik zou ze niet op Facebook laten vooralsnog.

  Als je niet durft te kiezen is Path niet voor jou. Als je denkt dat Social Networks vooral zijn om je eigen te promoten is Path niet voor jou.

  1. (te snel op “submit” geklikt)
   En je laatste opmerking overigens is nergens voor nodig. Een beetje minder sociaal (media) verantwoord mag best hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.