Muziek door mijn eeuwen heen (2) Rollin’ And Scratchin’

Dat Homework van Daft Punk een mijlpaal is in de geschiedenis van de populaire muziek, daar zullen het maar weinigen met mij oneens zijn. Around the World mag dan het bekendste nummer van het album zijn, ik vind Rollin’ And Scratchin’ vele en vele malen beter.

Rollin’ And Scratchin’ is één van de hardste nummers die ik ken geloof ik. Geen lyrics. Alleen harde beats en ongelofelijk snerpende scratches.

Volgens mij is het een ongelofelijk moeilijk nummer geweest om te maken. Heeft de discussie of het nu wel of niet tussen Around The World en Da Funk zou passen het volume gehaald waarop je het nummer idealiter afspeelt.

Het leuke aan instrumentale muziek is dat je het verhaal zelf kan maken. Zeker met een nummer dat zo alleen staat te wezen in het midden van een historisch album. Elke keer je het beluistert, met of zonder reden, smeken de klanken om aandacht. Heel clean maar toch om aandacht smekend.

Ik weet te weinig van muziek om dat allemaal goed te kunnen inschatten maar volgens mij kan je geen twee beats of scratches in dat nummer verplaatsen zonder een rotherrie van te maken waar geen kat ooit naar zou willen luisteren. Het is mijn overtuiging dat velen het sowieso een rotherrie vinden.

Geef het een kans (en gebruik misschien een koptelefoon als je op het werk zit)

2 Comments

  1. Geniale plaat! Heel het album Homework eigenlijk. Gekocht toen ik 10 was, zonder te beseffen wat ik toen kocht (ik deed het voor Da Funk & Around The World) en het is nog altijd een van de “actueelste” platen in mijn kast! En een van de meest gespeelde 🙂
    +1 for taste 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.