Over digicorders

Onze telenetdigicorder is stuk. Op één of andere manier. Kapot. Voor de helpdeskmedewerkerverslaafden onder u: de lampjes branden niet meer. Behalve één, daar waar de stroom er op gaat. Achteraan.

Het ding wordt nog steeds koekenpanwarm maar beeld of geluid komt daar niet meer uit. Dat is een ernstige zaak. Zeker als je die vaststelling doet op de eerste zaterdag van de Vuelta wanneer je na een familiefeest te hebben gehost nog even wil checken wat zo de eerste rit heeft gebracht.

Niets. Geen lampjes. Geen beeld. Geen niets. Zaterdagavond. Dat is al zeker tot en met de maandagavond wanneer je, thuisgekomen van het werk “nog even over en weer naar het center” naar je lief roept.

Telenet centers zijn niet gesloten op maandag. Dat staat in die mensen hun contract, dat weet ik wel zeker. Het telenetcenter is vlak bij de deur en het is nog maar 17u27 als ik vertrek. In de verte zie ik iemand het pand verlaten. Het is 17u32.

Ik kom aan, trek aan de deur. Het is 17u35. Er hangt een bordje ten geleide. Open tot 17u45. Er zijn mensen binnen. Ik rammel aan de deur. Hard genoeg zodat het zeker gehoord zou worden.

Ik wil aandacht. Ik heb net de derde rit van de Vuelta gemist, ik heb me gehaast en ik wil erkenning voor mijn probleem. Kijk naar mij! Binnen wordt hard gedaan alsof er niemand aan de deur staat.

Een klant komt naar buiten, begeleid door een, hoe noem je dat shop manager waarschijnlijk, het is 17u42. “Sorry m’neer, wij zijn om 17u45 gesloten”. “Het is 17u42 en ik sta hier zeven minuten” probeer ik nog maar ik weet dat ik verloren heb.

Mijn agenda rolt: dinsdag Brussel, woensdag Aspace, donderdag en vrijdag Leuven. Woensdag gesloten? Fuck. Zaterdag. Een volle week Vuelta. Even draai ik me nog om. Drie passen maar. Niet boos. Teleurgesteld.

Update: Telenet heeft gebeld, met excuses en de mededeling dat ik zaterdag een digicorder van het nieuwe type mag oppikken. Dat brengt de eerste Vueltaweek niet terug maar misschien dat er wat dichter op de centers wordt gekeken nu zodat iedereen betere service krijgt.

11 Comments

 1. Ooit ook een dode Telenet digicorder moeten inruilen. De content werd niet overgezet omdat ik het ding huurde. “Had u de digicorder gekocht, dan genoot u van 2 jaar garantie. In dat geval hadden we de gegevens overgezet” was de uitleg.

 2. Mijn digicorder heeft vorige week ook de geest gegeven. Alle opnames kwijt. ‘Dat komt vaak voor bij deze toestellen’ zeiden ze in het telenetcenter (wel open tot 18u bij ons).
  Op de vraag of ik niet zo’n nieuw model kreeg was het antwoord: ‘Dat kan. De huurprijs blijft hetzelfde, maar je betaalt wel €50 activatiekost.’ Als ik nu mijn contract opzeg en terug een contract aanga, geniet ik van gratis installatie en aansluiting als nieuwe klant, volgens één van de medegedupeerden in de winkel…
  Telenet, ’t is niet meer wat het geweest is.

  1. En nog voor de duidelijkheid: je krijgt dus gewoon een nieuw toestel (oud model) en je opnames staan enkel op de HDD, dus die ben je kwijt.

   Ik begrijp ook niet dat die nog niet in the cloud staan.

 3. Net zoals zovelen (ik ken nog minstens 2 mensen die het ook al hebben meegemaakt) is ook onze HD Digicorder kapot gegaan enkele maanden geleden …
  Het verhaal is volgens mij simpel, daar zitten gewoon super-goedkope HD’s in en aangezien je bij het TV kijken alles buffert wat je kijkt (je kan altijd terugspoelen), tenzij je deze optie uitzet, moet zo’n schijf binnen de 2 à 3 jaar crashen, als je maar genoeg TV kijkt/opneemt.
  Daar is Telenet ook op voorzien; volgens sommige bronnen hebben ze daar nog een paar 10.000 van die oude modellen in stock, vandaar dat ze eerst die oude kwijt willen en dus de nieuwe ontraden bij bestaande klanten dmv activatiekost.
  Content wordt niet overgezet omdat zoiets tijdrovend is en Telenet daar niet toe verplicht is, de huidige (nieuwe en oude) HD Digicorders kun je niet kopen, alleen huren, dus het blijft allemaal eigendom van Telenet.
  In feite zou het allemaal veel beter kunnen, gewoon door alle programma’s op Telenet-servers te plaatsen en alles “On Demand” of “à la carte” aan te bieden (een soort van in the Cloud), zelfs als het “Live” TV betreft, dan heb je in principe ook oneindig plaats voor zenders, want alleen wat je opvraagt moet doorgegeven worden. Je kan dan nog lokaal een schijfje hebben om wat te bufferen, maar die schijf zou kleiner kunnen zijn of eventueel een SSD, wat misschien het stroomverbruik kan verlagen. Op die manier ben je nooit iets kwijt, Telenet moet alleen onthouden wat je hebt gemarkeerd om op te nemen en je daar toegang toe geven …
  Alleen zouden Iwatch, C-More & Ooit-gemist dat waarschijnlijk niet leuk vinden, aangezien je dan in theorie alle programma’s van alle zenders tegelijk kan markeren voor “opname”, eigenlijk is er dan gewoon geen opname meer, alles staat gewoon op servers, tenzij men daar dan beperkingen in de tijd op zet ofzo (en eventueel ook op aantal programma’s tegelijk/per 24u) …
  Afijn, technisch kan het allemaal, het gaat vooral over kosten denk ik zo …

 4. Ik heb het onlangs nog op mijn favoriet kanaal gezwierd: gebruikers van het openbaar vervoer, Telenet klanten en inwoners van het koninkrijk België moeten wel meer teleurstellingen slikken.

  Zelf heb ik alleen maar slechte ervaringen met Telenet centers. Te vroeg sluiten, regelrecht onbeleefd,.. Zelfs iemand die me niet wou helpen zonder een duurder abonnement te nemen!!

  Enfin, sinds ik deze maand verhuisd ben dan maar recht naar de concurrentie. Ik ben het gepest van Telenet moe. Content van de HD Digicorders ben je sowieso kwijt en tegenwoordig is zelfs een neutrale internetverbinding niet meer mogelijk doordat Telenet deze manipuleert met het ook op commerciële voordelen.

  Maar denk niet dat Telenet zich niks aantrekt van wat de klanten denken! Neen zeker niet, alleen.. Ze trekken het zich pas aan wanneer je effectief je opzegbrief gestuurd hebt.

  Enkele dagen geleden kreeg ik een zeer vriendelijke telefoon om te vragen waarom precies ik de diensten en producten van Telenet niet meer wens. Na een uitleg die ze keurig beweren te hebben genoteerd beloofde men mijn dat hier zeker aandacht wordt aan besteed. Maar te laat hé..

  Bij Telenet zijn klanten nog steeds een noodzakelijk kwaad. Pas op, zeker niet alles loopt verschrikkelijk in Mechelen! Zo ben ik maar 1 keer regelrecht uigekakt via telefonisch contact wanneer ik famielieleden probeer te helpen. Verder heb ik via dat kanaal nooit problemen mogen ondervinden. Ook via Twitter poogt men toch mensen zoveel als mogelijk te helpen.

  Toch is ondanks alles de enige manier om hangende problemen écht opgelost te krijgen: een mailtje sturen naar duco.sickinghe@staff.telenet.be , en dat zegt volgens mij genoeg.

 5. Mijn digicorder heeft het begeven. Dood. Zomaar. Telenet bellen dan maar. Net geen 5 minuten moeten wachten. Vriendelijk Caroline aan de lijn die bevestigd wat ik al wist: hij is stuk. “Huis Roma is op de hoogte dat je een nieuwe komt halen”, zegt ze terloops. Ondertussen probeert ze me nog een plus-pakket aan te smeren zonder aandringen. Huis Roma is niet ver. Snelle en correcte service. Ik vraag ook om een nieuwe afstandsbediening en krijg die zonder morren. Iets meer dan een uur later werkt alles terug. Uiteraard zonder de opnames. Maar laten we eerlijk zijn, mijn HD stond vol, tjokvol. Al drie jaar ben ik bezig met telkens een offer te brengen. Nu heb ik een lege schijf en kan ik weer een tijdje verder zonder te moeten wissen. “Don’t kid yourself?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.