Over Frank / Zeeman

Zeeman is goed in virale marketing. Gratis boxershorts vorig jaar en dit jaar Frank. Voor wie het niet gezien heeft (o zonde, o schaamte) dat ging zo:

Je steekt een fictief label in elkaar, je stuurt de madammen en meneren de catwalk op in Zeemangerief. Iedereen vindt het mooi. Camera erop. Snelle funky montage. Lachen. Snobs! Delen. Sharen. Twitteren. Facebooken.

Goed gemaakt. Echt. Helemaal af. Werkelijk geniaal. Maar dan. Dan kom je langs de Zeeman. Op weg naar de bakker. Het is ochtend. Op een scooter voor de deur zit een in Zeemanwerknemer verklede mevrouw een sigaret te roken. Ze is te vroeg. Het pleit voor haar.

Dan vraag ik me af wat dat allemaal betekent, dat social media succes. Dat zoveel likes en zoveel shares en awareness en brand recognition.

Een model trek je een slobbershirt aan en het is nog mooi, daar is geen kunst aan. Als je er nu eens voor zorgde dat je werknemers er in Zeeman gekleed echt goed uitzien vraag ik me dan af, zou dat niet mooier zijn?

Kan je ineens ook van die affiches met stockmodellen af. Het is maar een gedacht.

4 Comments

  1. Geïntegreerde marketingcommunicatie is inderdaad zoek… Het stylistische van het filmpje is in de verste verste niet te vinden in de winkels.

  2. Ik vraag me af of het sop de kool waard is. Veel geld, maar welk resultaat? Er gaat geen fashionista meer bij de Zeeman kopen …Het point dat ze maakten op de fashion week, was op zich niet slecht, maar ik sluit me bij de vorige comments aan dat wat ze daar brachten, veel beter was dan wat in hun winkels ligt …

  3. Subliem filmpje maar idd, die TL-verlichting in de winkels heeft weinig op met FRANK. Maar dat is ook niet hun doelpubliek. Stel je voor dat een Delhaize dezelfde inrichting kreeg als een Aldi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.