Over technologie, huis, tuin en keuken

Soms, af en toe, veel te weinig, sta ik stil bij de technologie van vandaag. Ja, ik doe van tech45 en ja, ik lees dagelijks mashable en gizmodo en hun Nederlandse vertalers. Ik luister naar Digital planet en heb digital revolution gezien. Maar nee, echt stilstaan doe ik niet.

Ik lees en vergelijk. Ik luister en absorbeer. Ik bekijk en analyseer. Telefoon met 1GHz processor: snel. Batterijduur voor de iPad 10 uur: lang. Krantenoplages dalen: wat zijn toekomstscenario’s?

Intussen is wat tien jaar geleden onwaarschijnlijk leek, overal aanwezig. Daar kijken wij, techies, niet meer van op. De reality check is vaak confronterend.

Het zit daarbij niet in de fancy appphones en de blitse e-readers maar in de dagelijkse toepassingen. Neem nu google docs. Gisteren voor het eerst toegepast om te gaan shoppen. Op mijn MacBook tik ik mijn deel van het boodschappenlijstje in een document, mijn lief doet hetzelfde op haar HP met haar deel. In de winkel open ik mijn HTC hero, een telefoon die op android draait en krijg ik hetzelfde document te lezen.

Terwijl ik dit schrijf denk ik alweer: uiteraard Seurinck, uiteraard open jij dat document op je telefoon. Uiteraard kan dat. Maar dan lees je iets over 3D printen en denk je: och, dat zal wel. Benieuwd hoe de wereld er binnen tien jaar uitziet en of ik dan nog mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.