Overheidswebsites

De zelfverklaarde geek-politicus (zijn we niet allemaal zelfverklaard geek?) Vincent Van Quickenborne begint serieus op mijn botten te werken. Hij verkondigt de nieuwe politiek maar bezondigt zich aan cliëntelisme van eerste orde.
Probleempje met een overheidsdienst binnen zijn bevoegdheden? Stuur Q een mailtje, hij lost het wel even voor je op. Mensen die de gewone procedure volgen kunnen wachten? Geen idee hoe dat gaat.
Quickie is een liberaal en dus tegen een te zware overheid. Dat is zijn goed recht maar een opgeblazen ballon moet af en toe afgelaten. De tijd is rijp.
Vandaag postte hij op twitter de volgende tweet:

Overheidswebsites. Railtime.be. Gewoon opzoeken wat de volgende treinen Brussel-Kortrijk zijn: onmogelijk. User centric? Gebruik iRailFri Oct 22 10:50:58 via web

Bon. Duidelijke boodschap. Met wat leet-speak doorspekt. Perfecte tweet. Populistisch. Antipolitiek. De NMBS is sedert enige tijd geen overheidsbedrijf meer. Het is een NV. De Belgische staat is de enige aandeelhouder. Dat wel. Maar we gaan liberaliseren en dan krijgen we wel een mobiele website?
Of niet? Liberalisering van het passagiersvervoer in dichte en verre buitenlanden is vaker dan niet op een sisser afgelopen. Of een knal, zoals in Groot-Brittannië. Dat hoor ik Q niet vertellen. Het staat goed om een app te vragen op twitter en open standaarden en alles maar doe mij maar een extra trein naar Antwerpen.
Daarenboven generaliseert Q naar alle overheidswebsites maar maakt hij zichzelf daarmee compleet belachelijk. Railtime.be heeft namelijk nooit de bedoeling gehad om je vertrek- en aankomsttijden van treinen te geven.
Railtime dient om te kijken of een trein vertraging heeft. Om te kijken wanneer je trein komt kan je m.nmbs.be gebruiken. Dat is geen schitterende mobiele site misschien, maar werken doet het wel.
Ambtenaren hebben een deontologische code. Daarin staat dat je loyaal moet zijn aan je organisatie en je minister in het kader van je opdracht. Misschien moet zoiets ook maar eens voor ministers ingevoerd.
Achter al die overheidswebsites zitten namelijk een boel mensen. Mensen die vaak met beperkte middelen en veel overwerk en alles erop en eraan werken voor goeie overheidscommunicatie.
Ik geloof dat die mensen op z’n minst respect verdienen. Slechte website gezien? Neem contact met de betrokken dienst. 9 kansen op 10 is er een goeie reden voor. Ik hoop dat de beleidsdomeinen waarvoor Q verantwoordelijk is allemaal een mobiele website hebben.

9 Comments

  1. Ik vind dat als politicus zo publiek beschikbaar zijn juist een goede zet is… Beter alvast dan de ivoren toren waar je geen gehoor krijgt.

  2. @chris dan ben je toch niet meer met goed doordacht beleid bezig, maar met impulsief beleid op basis van feedback van enkelen.

  3. Jan: een ombudsman die niemand terugvindt, is dan ook niet publiek he 😉

    Avaneech: je hebt ergens gelijk. Maar verkeerd afgestelde lichten in Brussel zetten is ook geen goed doordacht beleid als je daarmee alleen maar de mensen frustreert (en zeker als je dat niet compenseert met voldoende treinen in te leggen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.