Podcasts annoteren wie doet een poging?

Je zal mij maar zelden zonder koptelefoon het huis zien uitwandelen. Een delhaizebezoek, op weg naar het werk, onderweg naar een meeting of andere sociale aangelegenheden. Time is knowledge om maar eens een uitgemelkte boutade te hergebruiken.

Met dat onderweg luisteren sluipt er ook een nadeel in het systeem. Er bestaat niet zoiets als een podcast-annotatiesysteem. Al zeker niet op mijn ouwe getrouwe iPod classic. Komt daarbij dat ik geen boekje wens bij te houden en dat een evernote document niet echt werkt. Noch zijn deze opties sociaal te noemen.

Dus doe ik van workaround. Via twitter. Dat gaat als volgt: ik hoor een interessante quote, liefst van minder dan 140 karakters. Ik stuur dat per telefoon twittergewijs de wereld in. Hashtags toe.

En dan ontbreekt er iets. Een verzamelpot voor dingen met een hashtag. Ja, je kan er een twitter search op loslaten maar dat werkt maar zolang jij de exclusieve gebruiker bent van de hashtag. Wie heeft een oplossing?

Wie bouwt een twitter gebaseerd sociaal netwerk om quotes die je hoort, of het nu op podcasts is of in het wild bij te houden. Ik kan het niet. Het idee mag je hebben als je mij uitnodigt voor de bèta 😉 Of misschien bestaat het al en ken ik het niet. Dat kan ook.

8 Comments

 1. Zoals ik al in de Tech45 podcast zei: Posterous. Gewoon naar hun mailen en als je wilt wordt het ook doorgestuurd naar twitter, facebook en meer.

 2. Maar wat mis je dan?
  – tags/keywords kan je toevoegen
  – autoposting naar twitter/facebook/etc
  – zoeken
  – de mogelijkheid om dingen prive te houden

  maar wat heb je nog meer nodig dan? 🙂

 3. Ja, hoe moet ik het noemen? Euhm. Twee dingen:

  – Gebruik: als ik wat mail, komt mijn titel als tweet te staan. Vaak heb ik dus niet meer dan een titel.
  – Controle: hoe weet ik dat mijn 140 karakters voor een tweet weg zijn?

  Maar verder heb je gelijk hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.