Principes

Principes, ik vind dat belangrijk. Je moet die hebben en houden. Aan de kant schuiven ook, als je dat nodig acht. Eén van mijn blogprincipes was ooit: één gadgetreview per maand.

Maar ach, ik schrijf zoveel en ik heb niet het gevoel dat het iemand stoort. Het is leuk om te doen, het schrijft aardig weg en de mensen denken ineens dat je er iets vanaf weet en je weet er ook iets vanaf maar je wordt geen betere blogger.

Enfin. Dus dat principe ging aan de kant. Het werd ingeruild voor één gadget per keer. Zoals ik ook beloofd heb aan mezelf geen nieuwe kindleboeken te kopen als ik het vorige nog niet uit heb. Ook daar zijn uitzonderingen toegestaan.

De één-gadget-per-keer regel sneuvelde omdat je zowel een tablet als een telefoon op hetzelfde moment kan testen. Ook een draagbare en een mobiele tablet (10 en 7 inch) vallen te combineren.

Ook toegestaan is het testen van twee toestellen die samen worden geleverd. Dat is nu het geval met de Blackberry, die de Playbook Tablet blijkbaar standaard vergezeld laten gaan van een Torch, dat is een telefoon. Wie ben ik om die mensen tegen te spreken?

Ook te combineren zijn een testtoestel lange termijn (de Symbian E7 telefoon van Nokia) en een toestel voor de korte termijn of de Blackberry, die dus met twee zijn. Enfin. Ik kus mijn pollen dat ik drie bureaus heb waar ik die doosjes kan onderbrengen of mijn lief had mij voorzeker al verplicht ergens een garagebox te huren.

Eén principe ga ik niet verlaten: ik schrijf wat ik wil. Goed of slecht. Gegeven is gegeven. Een mens moet daar niet onnozel over doen, er zijn bloggers die net zo goed een review kunnen doen met goedheidsgarantie. Of mensen die een project hebben. Daar doe ik niet aan. Er zijn dingen genoeg die ik niet geschreven krijg.

Ook durf ik niet goed nadenken hoeveel centen een mens zo met zich meedraagt. Eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.