Social media – a true story

Het valt me mee dat ik openheid kan propageren binnen de Vlaamse overheid. Dat mocht ik dankzij de mensen van open overheid nu. Openheid zorgt voor openheid en dus deed ik mijn eigen boek open. Hoe ik naar twitter kijk. Hoe deze en andere blogs lopen. Wat er aan analyse ingaat.

Het valt me mee van mezelf dat ik daar niet in het minst moeite mee heb om dat voor een publiek uit te leggen. Personal branding smaakt vaak nog een beetje vies. Terecht hoor. Daar niet van. Omdat het in de uitvoering vaak zo koddig misloopt. Niks enthousiasme. Niks authenticiteit.

De workshop was bedoeld voor social media starters, vooral binnen een overheidscontext. Je zal hier enkele universele waarheden en boutades in vinden. Geen rocket science.

2 Comments

  1. Jan, in je presentatie zei je: “geen workshops volgen, veel lezen!” Bedoel je daarmee: volg geen workshop “Hoe word ik een blogger?” of “Hoe start ik een blog?” Daar kan ik inkomen. Ik lees veel; dat geeft me inspiratie. Maar ik neem ook graag deel aan presentaties en studiedagen. Daar pik je van sommige sprekers heel wat bruikbare tips op, dingen waar je anders lang naar op zoek bent.
    Uiteraard is het ultieme doel je eigen originele invalshoek en je eigen stem te vinden. Helemaals mee eens. Maar dat moet groeien natuurlijk. Paul

  2. @Paul:ik bedoelde inderdaad vooral, wees jezelf. Uit workshops en uitleg en studiedagen kan je best practices meenemen maar veel mensen denken: “oei, ik ben het verkeerd aan het doen”, waarna ze heel gekunsteld beginnen werken aan een nieuwe versie van zichzelf die ze helemaal niet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.