Storytelling voor beginners

Stichting Marketing nodigde me recent uit voor een avond rond storytelling in het kader van de boomXY lezingenreeks. Enfin, Guy Ooms van Sigmund organiseerde de avond en hij stuurde mij een uitnodiging. Leuk vinden wij dat. Want conferenties bijwonen en naar slimme mensen luisteren, dat doe ik graag.

Bovendien is storytelling een verhaal dat mij wel aanspreekt maar waar ik te weinig vanaf weet. Althans in theorie. Wat er te horen (en ook niet te horen) viel is mooi neergeschreven door Pedro, dat lees je daar.

Er was ook gelegenheid tot netwerken. Not my cup of tea. Zet mij aan tafel met een groepje en ik praat, daar niet van. Twunch of twoooze of jongtuig met onbekenden, ik draai er mijn hand niet voor om. Echt netwerken, glaasje cava in de ene hand, businesskaartjes in de andere, nee, daarvoor ben ik niet zelfverkopend genoeg.

Maar kijk, de wonderen zijn de wereld niet uit en ik werd voorgesteld aan mensen en dat helpt natuurlijk. Enfin. Het is gemakkelijk zo. En of ik nog iemand van de lijst wou ontmoeten? Guy, dat is een gastheer die mij nog kan krijgen. Een glaasje werd door een van de gasten voor me meegebracht.

Mijn taak: luisteren en vertellen. Mooi in het thema. Ik vertelde verhalen over het VIOE en mijn studenten en De Kogge en social media en bloggen en open overheid nu en de conferentie van Flanders DC en barcamps en alles. Ik vertelde over jou en over mij. Eens ik op dreef ben, is er geen stoppen meer aan.

Ja, ik doe dat graag zo, verhalen vertellen. Bedankt om ze te lezen. Als er nog eens van netwerking moet worden gedaan, kom er gerust bijstaan, ik ben daar geen held in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.