Te duur

Deze week op een avond het interne backupsysteem wat geoptimaliseerd. Enfin je kent het. ‘Even’ wat kabeltjes verleggen, wat instellingen veranderen en hups, de wereld zou weer een beetje mooier en makkelijker in elkaar moeten zitten.

Met draadloze toegang vanaf alle computers voor alle documenten en ja, zelfs met een systeem om op afstand aan mijn bestanden te kunnen in een gecontroleerd veilige omgeving. Ja tarara. Werk tot een kot in de nacht. Dubbele bestanden want beter een kopie teveel dan één te weinig als er iets fout zou lopen maar natuurlijk loopt er niets fout en dan is het één uur en dan moet je de zaterdag erop nog ‘even’ opruimen.

Dan krijg je dit.

Te dure bestanden dus. Het zal allemaal wel maar met dat systeem van Apple kan je dus niet zo chipoteren als met die windowsen vroeger. Dan had ik het wel geweten. Opstarten in dos en cd.. van alhier en DEL C: van alginder. Enfin. Als u weet hoe ik mijn bestanden kan devalueren, u weet mij te vinden.

Ook bestanden die zogenaamd in gebruik zijn maar dat onmogelijk kunnen zijn mogen hierbij luisteren en het werk neerleggen. Ik heb jullie dubbel. Twee versies van hetzelfde is teveel. Punt.

5 Comments

 1. Hoi,

  ik werk heel weinig met apple (ken er dus weinig van). Dacht google eens die fout boodschap kreeg er geen hits op. Wat raar is neem aan dat je niet de eerste bent die die melding krijgt. Kun je eventueel tijdelijk de taal naar engels zetten zodat je een duidelijkere foutmelding krijgt? Dus eigenlijk geen idee wat er met je (of beter je pc) aan de hand is maar zover ik begrijp wil je eigenlijk gewoon files verwijderen die je dubbel hebt. Op apple heb je toch ook een console rm -R -f zou de trick moeten doen. De -R staat voor onderliggende directories, de -f staat voor force zodat je niet steeds moet bevestigen (misschien eerst eens zonder -f om te zien welke foutmelding hij eventueel geeft)

  Ander stomme vraag zou het kunnen dat je probeerd de verkeerde kopie te verwijderen en dat er bestanden in gebruik zijn? Er moet immers een reden zijn voor die foutmelding

  PS je hoeft deze reactie niet te laten verschijnen stuur me gewoon een mail als je een bijkomende vraag/opm zou hebben.

  1. Hey Alex,

   De reacties verschijnen hier sowieso. Spam en douchebags worden achteraf verwijderd. Enfin. Uitgebreid zit de situatie zo: de bestanden die ik kwijt wil staan op een netwerkschijf. Deze netwerkschijf wordt automatisch ingeladen als ik op mijn (draadloos) netwerk aanlog. Heb al een aantal dingen geprobeerd.

   De log van de console geeft aan dat het niet mogelijk is de bestanden te verwijderen because disk image en het is niet dat de fora die in de google search opduiken daar meteen een antwoord op hebben.

   Alvast bedankt voor de reactie.

 2. Jan,

  je hebt het antwoord net zelf gegeven denk ik. Hang die schijf rechtstreeks aan een pc waardoor je die bestanden kan vewijderen. Als je die netwerkschijf laat opstarten is het logisch dat je een foutmelding krijgt. Het is me nog steeds niet duidelijk wat je juist wil doen maar zal aan mij liggen daarom stel je de vraag probeer je niet teveel bestanden te verwijderen ? Ben je zeker dat het allemaal weg mag? Ben je niks aan het verwijderen wat die netwerkschijf nodig heeft om terug op te starten ?
  Ik heb geen idee wat je wil doen maar wil je gewoon waarschuwen. Bij gewone bestanden krijg je die melding niet waarschijnlijk. Vandaar laat je niet beter die kopie staan en verwijder je de andere.
  Of was het misschien de bedoeling om hem echt clean te maken en er met andere software verder op te werken.

  1. Er zijn maar een paar bestanden die het probleem genereren. Eén ervan is de timemachine backup van mijn macbook. Maar dat is dus een backup van de backup dus die heb ik niet meer nodig. Die is nu ‘te duur’. Dat bestand is helemaal niet meer nodig.

   Oh, en ik ben ook al rechtstreeks proberen te gaan. Dat ook.

 3. Jan

  Mooi om te horen dat je verder geraakt. Ik was enkel wat voorzichtig je zou niet de eerste zijn die via rm -R -f zijn besturings systeem verwijderde waarop hij aan het werken was(zelf ook eens gedaan verdomme 😉 ) Het was me gewoon niet duidelijk welke de bestanden problemen veroorzaakten als die idd weg mogen is er geen probleem.
  Deze keer is het goed meegevallen denk ik maar zou je normaal niet sneller/beter geholpen zijn op een forum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.