TEDx Antwerpen

Of ik zin had om naar TEDx in de Antwerpse zoo af te zakken? Wel natuurlijk. Geen hele dag met de baby enzo maar TED in de buurt, daar wil ik al eens een uitzondering voor maken. Want TED wordt populair en TED wordt mainstream en een mens wil toch later kunnen zeggen dat je er nog bij bent geweest voor het op de nationale televisie is geweest.

Enfin, vandaag waren er al camera’s van de televisie. Canvas streamde live. Dat ze niet uitzonden heeft met televisierechten te maken en TED is Amerikaans en ze doen daar nogal in advocaten. Dat wil je niet riskeren.

Uiteindelijk ben ik de voormiddag gegaan. Laat ons hopen dat de meeste talks worden verdeeld via het youtubekanaal van TEDx. Want bijleren en geïnspireerd worden, dat vind ik leuk.

Uiteraard is TED meer dan alleen maar luisteren, het is ook spreken met mensen en het was leuk een aantal mensen terug te zien, een aantal mensen te ontmoeten. Het had meer mogen zijn maar omstandigheden zijn omstandigheden en Juul, dat is een schattig ventje, dat wil je ook niet missen.

De voormiddag werd wat overschaduwd door technische problemen en dat drukt mijn pret. Met wat kilometers op de teller achter schermen heb ik een aangeleerde reflex. Een krakende microfoon zet mij op het puntje van mijn stoel, ik wil een technieker zoeken, een oplossing. Snel! Snel! Maar ik kan me inhouden.

De TEDx-sfeer is wat serieuzer en stijver dan een barcamp, het eten is wat duurder en de sprekers professioneler maar ik kijk toch ook uit naar volgende zaterdag hoor. Dan kom ik (in de namiddag) naar jou luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.