Terzake voor gevorderden

Sedert duidingsprogramma’s op onze openbare omroep vinnig en scherp zijn geworden, de debatten kort en snedig, ben ik niet meer zo’n grote fan. Van niet laten uitspreken en debatten over de economie zonder echt linkse vertegenwoordiging.

Het is een self fulfilling prophecy aan het worden ook. Van niet meer kijken, niet meer luisteren en een mening opbouwen aan de hand van meningen.

Gelukkig is er tinternet en omroepen die duidingsprogramma’s wel op youtube zetten. Al Jazeera bijvoorbeeld. Hier een uitzending met Slavoj Žižek en Tariq Ramadan over de toestand in Egypte. Een half uur.

Achtergrond. Duiding. Met tijd en ruimte om te spreken en de filosoof uit te hangen en te zeggen dat we moeten wachten op het Tom-en-Jerry-moment. Die Žižek, ik vind dat wel een van de interessantste personen die op de wereld rondlopen. Jammer dat de uitzendingen van Rondas met hem nergens te vinden zijn.

Maar dit dus, dit is uw tijd waard.

1 Comment

  1. ‘Living in the end times’ staat hier in de kast te wachten, gekocht nadat ik die mens op één of ander BBC-programma aan ’t werk had gezien. Online, uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.