The bggd xperia

Dat ik nog nooit naar een Brussels Girl Geek Dinner was geweest, dat zou ik gemakkelijk op mijn lief kunnen afschuiven. Girl yes, geek no. Dat doe ik echter niet. Ik heb mezelf nog maar zelden uitgenodigd en de keren dat ik het deed vond ik geen girl geek zo ver om mijn naam naast de hare te zetten.

De milde weldoenster die mij op de 27ste editie binnenhaalde, verdient dan ook een medaille voor moed ende zelfopoffering. Hoera Sigrid. Hoera voor haar lief/vrouw!

Het geek-alibi voor een gezellig avondje heette Android. Wat Michaël te vertellen had over het besturingssysteem wist ik door de band genomen wel. Toch is het leuk om alles nog eens op een rijtje te hebben. Zijn uitleg over de mivb-applicatie die hij bouwde was interessant. Michaël heeft net als ik geen auto en dat schept al gauw een band.

De speelgoedjes die de mensen van Sony Ericsson te tonen hadden, waren mij nog onbekend. Enfin, de avond had ook iets primeurigs. Op het zuid (de regio van de stad Antwerpen met procentueel het hoogste aantal Porsche-bestuurders) met bubbels heel de avond en fotografen en hipsters en alles.

Ik heb het wel met Sony. Vroeger heb ik nog een Sony-telefoon gehad. Die is toen ik een i-mode gsm kreeg naar mijn lief verhuisd en nog jaren verder gebruikt. Ik spreek over een toestel van om en bij de 100 jaar oud. Dat ding doet het nog steeds. Met de batterijduur van een iPhone met de gps steeds op aan, maar toch, voor een eeuwling…

Die nieuwe sonydingetjes draaien dus Android. Een besturingssysteem waar ik zeer over te spreken ben. Eén toestel kwam er voor mij uitspringen. De Xperia X10 mini pro met een fysiek toetsenbord. Iets wat ik nog steeds als gemis ervaar op mijn Hero. Over de batterijduur werd wat schimmig gedaan en dat geeft te denken. De X10 (dus zonder mini pro), de iPhoneconcurrent, al is dat altijd tussen aanhalingstekens, van Sony is me wat te groot, de X10 mini zonder toetsenbord is me dan weer wat te klein. Als ik op zoek was, ik zou ze overwegen.

Een bggd, dat is vooral mensen (opnieuw) zien. Wat Karen en Stef te melden hadden over het beheren van kinderen: priceless. Babbeltje met Kristof, bijpraten met Anne, het wedervaren van Saskia in 2060, de lomofotografie en de ambities van Sara en het Europa van Lien. Een rondetafelgesprek over de gepresenteerde mobieltjes. En blijven plakken tot de laatste natuurlijk. Zo kennen we onszelf.

Nog een dikke merci aan Clo en Goedele voor de organisatie, Michael voor de presentatie en Sony voor het belmateriaal.

Last but not least: bij Sony doen ze van wedstrijd en je kan mits een kleine inspanning zo’n blits belmasjien bemachtigen. Schrijf je te gekke idee neer, promoot het, leg een linkje op de bggd-website. Hopen maar. Wedstrijdje hier. Link leggen hier.

2 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention The bggd xperia | geschreven om te lezen -- Topsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.