Thinking allowed

Er zijn van die podcasts waar ik wekelijks naar uitkijk. Eén daarvan is het BBC4-product Thinking Allowed. Een programma van BBC in samenwerking met de Open University. Een podcast waarvan iTunes aangeeft dat ik niet één onbeluisterde aflevering heb. Waarom zou dat ook? Het programma is mij op het lijf geschreven.

Thinking Allowed is de speeltuin van Laurie Taylor stel ik me voor. De man is zijn carrière begonnen als bibliothecaris en leraar om later professor sociologie te worden en journalist en consultant en spreker. O ja, qua opleiding is de man acteur.

Hoe ik dat denk van die speeltuin? Wel, elke week heeft de man interessante gasten in zijn programma. Een rol om jaloers op te zijn. Een half uur te verdelen over twee keer twaalfeenhalve minuut, nog wat reacties en terugblikken tussendoor. Interviews over het nieuwste in sociaal onderzoek in de breedste zin van het woord.

Hoe breed? Militaire futurologie, witteboordencriminaliteit, drugsgebruik, girl racers, darwinisme, media en democratie, vertrouwen en geweld en de invloed van sociale klasse op het drinkgedrag. Zo breed dus. Spek naar mijn (en misschien wel jouw) bek.

Het programma is bij tijd en wijlen zo interessant dat je er een hele barcamp presentatie uit bij elkaar kan stelen (waarover later meer). Als je dat op de volgende barcamp doet, heb ik het wel door…

Je kan al dat lekkers mooi geordend vinden op de website van Thinking Allowed voor downloads en podcasting moet je dan weer hier wezen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.