Timemanagement… voor dummies

De laatste maanden ben ik nogal een bezig baasje. Een halftijdse baan (met nogal wat extratime tot nu toe), doceren en daarnaast nog wat freelance projecten. Een wijkblog en deze blog, een hele rits rss-feeds, een podcast en een baby op komst. Een beetje dimmen is dus aan de orde. Het probleem: ik zou eigenlijk meer willen doen. Niet beroepshalve, dat gaat niet meer.

Maar zo een boek lezen, dat komt er maar met mate van. En eigenlijk had ik net daar een goed voornemen van gemaakt voor 2010. Drastischer maatregelen zijn dus aan de orde. Ik ga van timemanagement doen. Bib bezocht, keuze gemaakt: timemanagement voor dummies. Geen zever, ik vind dat vaak goeie boeken die dummies-reeks en inhoudelijk soms sterker dan de veel duurder uitziende managementboeken van goeroes met ronkende namen. Dit boek bevat nauwelijks prentjes en is gewoon slecht geschreven maar het is de bedoeling dat het me efficiënter maakt en niet dat het mijn esthetisch orgaan prikkelt. Het doel en de middelen enzo…

Vandaag ben ik eraan begonnen. Ik moet mij als eerste opdracht 50 doelstellingen schrijven. Te realiseren in de komende 10 jaar. Doelstellingen waar ik dan efficiënter naartoe kan leven, vermoed ik. Het ziet er mooi uit zo, de toekomst. Meer kunnen doen in minder tijd en daardoor meer tijd over hebben voor dingen die er toe doen.

PS Nu ik dit stukje zo overlees merk ik dat het wat vreemd staat, hier zo. Enfin, ik heb een ijkpunt willen stellen, denk ik. Of zoiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.