Topgasten

Elke week doen we nog steeds van Tech45. Podcasten dus. Ergens hoorde ik iemand roepen “dat is het nieuws dat je de hele week hebt gelezen op je MP3-speler”. Kan. Niet luisteren dan. Of niet meer lezen. Kan je onder het luisteren de afwas doen.

Deze week hadden we twee gasten. Sigrid Dufraimont van The Mobile Revolution en Raphael Cockx (van De Tijd maar vooral van zichzelf). Topgasten. Echt waar. Leuke uitzending ook om te maken. Niet te veel écht nieuws zodat we wat dieper op de onderwerpen konden ingaan.

De toekomst van televisie is op zich ook een zinniger discussie dan de nieuwe iPad bespreken of nog maar eens een onderzoek dat zus of zo wil aantonen omdat de onderzoekers betaald zijn om dat te vinden. Al zijn dat ook leuke uitzendingen om te doen.

Luisteren kan hieronder. Of neem ineens een gratis podcastabonnement in iTunes.

Download of luister naar de tech45 podcast

2 Comments

 1. Tja, waarom maak je een videotutorial als je hetzelfde ook op een blog kan lezen? Waarom is er een tv-journaal als er ook kranten zijn? Waarom het boek lezen als er ook een film van is?
  Misschien verwacht je van een podcast wel wat meer opinie en persoonlijke inslag dan gewoon ‘het nieuws’. Dat doen jullie ook wel, maar het blijft redelijk beperkt en zit niet echt in een format of zo. Een Amerikaanse-stijl talkshow moet het nu ook niet worden, maar je zou daar iets mee kunnen doen.
  45 minuten lang één onderwerp uitdiepen, ’t zou misschien ook wel eens een idee zijn. Los van het nieuws van de week.
  Maar dat zeg ik hier zo even losweg, zonder dat ik daar dan de research voor moet doen en de mensen voor moet zoeken. Gemakkelijk gesproken. Doe maar voort, ik luister zo ook wel.

 2. Het hangt een beetje van de voorbije week af natuurlijk.
  Ik ben meestal op de hoogte van het nieuws, dus ik volg Toon wel als hij zegt dat wat meer opinie zeker geen kwaad kan.

  Maar dat hangt van het onderwerp vanaf natuurlijk. Als het mij niet boeit (Apple) dan ben ik blij dat het geleuter voorbij is, en dat we naar het volgende item gaan. Als het mij wel boeit, dan vind ik het spijtig dat het voorbij is. Niks aan te doen, dat is een kwestie van persoonlijke voorkeuren.

  Een tijd geleden was er een week met weinig nieuws, en was er vooral kort nieuws en tips. Dat vind ik dan ook weer wel wat hebben.
  Ik weet het dus niet goed. 🙂

  Ik blijf luisteren (niet live). Als het mij niet aanstaat, dan is het achtergrondruis op de fiets, en hebben mijn oren geen kou omdat ik een hoofdtelefoon draag. Staat het mij wel aan, dan maakt het mijn (korte) rit wat aangenamer.

  Enneuh, als jullie het nog eens over (digitale) televisie hebben; wil je dan DVB-T niet vergeten? Dat is van de VRT, en /iedereen/ kan kijken, waar hij wil. Eén van de verzuchtingen van Cindy. Geen interactief gedoe (mis ik iets?), maar dat heb je bij TV-Vlaanderen ook niet. Geen abbonnementsgeld, geen schotel installeren, gewoon gratis met een antenne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.