Twunch deluxe

Twunch is van oudsher een fastfoodaangelegenheid. Enfin. Oudsher. Twee jaar ofzo. Gesticht en gefundeerd door Tom en Koen van 10to1 en nog wat anderen. Ik heb de foto’s gezien van toen, die eerste keer. Ik was er niet bij. Quick en de low impact veggie levensstijl gaan niet zo goed samen.

Later organiseerde die andere Tom twunches in een Italiaans restaurantje in Berchem waarvan behalve wij gelijk niemand goed op de hoogte was en waar je moest reserveren zodat het zou opengaan. We bestelden onze schotels en dronken Italiaanse wijn die uit flessen kwam, zo groot dat we er met zijn allen uit konden drinken en ze aan het eind van de middag nog niet op waren. Hoogdagen, wat ik je brom. Het lijkt eeuwen geleden. Het restaurantje bestaat niet meer. (correctie) Het restaurantje heet rigoletto en heeft nu zelfs een website.

Dirk en Melanie vonden het nog eens tijd voor een twunch in Brussel. De brasserie van de Bozar mag de naam van David Martin voeren en dat schijnt een naam te zijn die ik had moeten kennen. Hij staat achter de potten in La Paix, wat dan weer de enige brasserie in België met een Michelinster is.

Enfin. Bozar. Michelinster. Verwachtingen dus. Voor een twunch deluxe. Het moet gezegd dat het lekker was, daar in de cultuurtempel. Van vegetariërs hadden ze echter nog niet vaak gehoord dus moest er wat gepuzzeld en vooraf gebeld en gemaild en toen was men het toch vergeten maar eruit kwamen we wel. De risotto was heel lekker, het slaatje vooraf had genoeg culinair te bieden. Geslaagd, maar om nu luid te gaan roepen van allen daarheen, dat nu ook weer niet.

Aan de andere kant werd gekozen uit entrecôte en kabeljauw die met een schattig francofone tongval werd opgediend. Het was allemaal niet zo heel erg speciaal, zo werd mij verteld. Ergens hoorde ik een niet helemaal warm. Niet wat je verwacht als je een by David Martin in de naam van je brasserie hebt staan. Dat je de schaduw van een Michelinster wat opwekt.

Een geslaagde twunch vond ik het dan weer wel. Daarvoor was voldoende interessant volk aanwezig. Daarvoor ga ik tenslotte vooral. Ook de organisatie van Dirk was top. Merci.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.