Van 538 naar 0 in vier seconden

Heb jij dat ook dat, eens je de gewoonte hebt iets te lezen, daar dan moeilijk afscheid van kan nemen? Zo’n social media today waar dan per week één interessant artikel op staat? Zo’n blog waar je ooit eens een leuk verhaal las en sindsdien de belevenissen van dochters en echtgenoten aan het lezen bent van mensen die je geeneens kent?

Ik dus wel. Het moeilijke zit ‘m in het schrappen. Telkens je denkt: eens kijken wat ik van dit of geen blog de laatste tijd nog heb opgestoken, is er wel een te reden te vinden om het nog een kans te geven.

Dat je die mails toch misschien wel op zaterdag mag sturen omdat dat beter opencijfers en minder uitschrijvingen met zich meebrengt, dat je misschien beter om de andere dag je facebookpagina update in plaats van dagelijks. Handig om weten maar moet ik ook weten dat echt iedereen op facebook zit en moet ik dat drie keer per dag, per week of zelfs per maand weten?

Maar welke van de twee? Inside facebook of allfacebook? Readwriteweb of Thenextweb? De volledige feed of alleen stukjes? Soms heb je een botte bijl nodig. Wat zeg ik? Een pletwals. Een buldozer. Een bom. Alles weg!

Gisteren -echt waar- heb ik op de knop gedrukt. 538 RSS-feeds. Select all. Unsubscribe. Trop is teveel. Zoals de ongelezen teller in Google reader doodloopt op 1000+ (there’s an app for that in firefox en chrome) blijft de totaalteller staan op 300.000+. Ik zit daar al een tijd over. Ik heb teveel gelezen. Lange tijd.

Het was nodig. Grote kuis. Iedereen eruit. Jij ook. Nieuwe strategie. Wat ik miste heb ik er meteen terug in gestoken. Ik heb een screenshot genomen waar alles op staat maar ik denk niet dat ik er ooit nog naar kijk. Ik heb nu 55 abonnementen waarvan er sommigen maar één of twee keer per maand een blogpostje plegen.

Ik zal binnenkort naar verhouding waarschijnlijk opnieuw veel lezen. Maar dat moet ik ook. Dat is een deel van mijn takenpakket. Dus van die veelvuldige linkjes op mijn twitteraccount ben je nog niet af.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.