Vegetariërs in de komkommertijd

De komkommertijd is die periode van het jaar waarin de meeste journalisten met vakantie zijn en er derhalve minder nieuws te melden is. U kan dat een kromme redenering vinden en ik zou u daarin ook volkomen gelijk geven. Omdat mensen daarenboven geen kranten kopen (want ook de mensen zijn met verlof) wordt gezocht naar alternatieve content.

Een mooi voorbeeld is de Standaard Solidariteitsprijs. 20 NGO’s mogen, gespreid over de binnenkant van De Standaard een onverantwoord interessante campagne op het publiek afvuren. Er passeerden deze zomers enkele pareltjes. Die van Dierenartsen zonder grenzen om zo maar één te noemen en die van Bond Beter Leefmilieu.

Ook EVA, het ethisch vegetarisch alternatief mocht een ei leggen. Jarenlang vecht een mens tegen het cliché dat vegetariërs slavreters zijn, jarenlang, op elk familiefeest leg je uit dat je écht nooit ziek bent en dat je bloedwaarden helemaal op peil zijn. Wat eet je dan? Is dat allemaal wel gezond, ik heb daar mijn vragen bij. Een mens heeft vlees nodig. Dan krijg je dit.

Een bord met louter en alleen sla en komkommer, een copy waar meer negativiteit uit spreekt dan mijn blogpost erover. Alles cliché. Dit is geen vegetarische maaltijd, dit is geen grappige woordspeling, aan dit vegetarisme is niets verleidelijk, het is ongezond. Dit dames en heren is wat wij noemen een slechte advertentie.

Wat wel goed is, is het initiatief donderdag veggiedag en vegetarische recepten die haalbaar zijn voor iedereen. Die vind je hier.


4 Comments

  1. Wat? aardappelen schillen? En wassen? Kleine blokjes, microgolf met een beetje water en dan een kwartier full power.
    Dan bakken in een weinig olie met rozemarijn erover.
    Een stukske vis met wat dille in de andere pan en een beetje bij elkaar geraapte en gestoofde groensels naar keuze.

    De vis vervang je naar smaak en goesting door steak, tofu, vgetarisch gehakt of gerosterde linzenpap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.