Verandering van design…

Het voordeel van zo’n eigen blog is dat je van tijd dingen kan veranderen. Grote dingen zoals beginnen met linklistbloggen of het aantrekken van maandelijkse sponsors (tip: er is nog plaats voor mei en juni). Kleine zoals een nieuw widget of een plugin of wat kan een mens tegenwoordig al zo niet met een wordpress.

Enfin. Het was nog eens tijd voor een nieuw design vond ik. Minimalist is all the rage you know. Ik mee op die kar natuurlijk. Ik vond het ook genoeg geweest met al die toeters en bellen die daar op den duur aan komen hangen. Er moeten nog wat dingetjes veranderd, wat ik met de footer wil is me nog niet duidelijk en er is nog keuze van lettertype wat momenteel Droid is maar wat ook Helvetica of Arial of Tahoma godbetert zou kunnen worden.

Enfin. Verandering van design  zal niet meteen doen bloggen vrees ik. Want er komen drukke tijden aan op twerk. We doen van Richard Branson en van iedereen een idee per dag (ik dus ook) en plannen in de vooruit  en meer van dat bloggen aldaar.

Enfin. Voor de mensen die dit ding via RSS lezen, klik eens door en zeg eens wat je er van vindt. De googelende en op twitterlinks klikkende medemens zal u dankbaar zijn.

9 Comments

 1. Ik vind het inderdaad minimalistisch, helemaal mijn ding. (Ha, volledig tegenstrijdig met mijn eigen blogtheme!)

  Enkele dingen die voor de ultieme versie zijn:
  * Je blog is Nederlandstalig bedoeld, maar hierboven staat er bijvoorbeeld “If you enjoyed this article, then please consider sharing it!” Dito voor de placeholder van “Lees deze blog via mail” en de notify me-opties hieronder bij de comments.
  * Input-tekst is nog in een serif font. Dat zou ik enkel nog gebruiken bij het afficheren van broncode, voor de rest hoort dat enkel thuis op papier (ik ga hier waarschijnlijk teruggefloten worden door échte designers).

 2. Blijf bij Droid Sans zou ik zeggen, het leest lekker, zeker beter dan Arial of Tahoma imho. Alleen in de comments staan de regels wat te dicht op elkaar, ik zou daar de line spacing even groot of in dezelfde proportie zetten als in de body van je blogs.

  Wat Boskout zegt, waarom niet ook meteen Droid in de invoervelden gebruiken? Al kan zo’n fixed width-lettertype wel okay zijn als mensen vaak die HTML-code’s in dit vakje gaan typen. Geen idee of ze dat doen.

 3. Oh, en ook: heel goed dat je bij de allcaps zoals in de auteursnaam en het aantal comments de letter spacing wat vergroot. Maar waarom dat dan niet ook consequent doen bij andere stukken tekst die in hoofdletters staan, zoals het woord ‘beantwoorden’ onder iedere comment?

 4. Het minimalisme kan ik zeker smaken,mooi overzichtelijk en zo maar naar mijn smaak mag er nog een kleuraccentje in hier en daar.
  Een fijn gekleurd lijntje, een vierkantje of bolletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.