Verkiezingen

Het is de tijd van de verkiezingen. We moeten op 13 juni de deur al uit (en dan bedoel ik niet omwille van de stemplicht maar om morele redenen). Lees even het geniale blogpostje van Michel hierover. We hebben de #cfgc en #cmgc waarop u vrij wordt uitgenodigd te stemmen, niets moet en op mij stemmen geldt niet langer als stemadvies wegens uncool.

Er zijn er nog die verkozen willen worden. Musea met name. Die mogen ook al eens in de bloemetjes gezet. Ik ben zelf actief in de culturele sector en hoewel er tijdens besparingsrondes altijd onze richting wordt uitgekeken kan ik u vertellen: het is een leuke sector om in te werken maar een kunstencentrum van welke aard dan ook bezoeken is vaak gemakkelijker en soms ook leuker dan het bestieren of promoten.

Mij hoor je evenwel niet klagen. Wel vragen. Om te stemmen voor de mensen die het verdienen. Zo’n prijs. Een prijs voor het beste museum dat door mensen wordt gemaakt. Met geen ervan heb ik professioneel iets te maken en dus kan ik vrijelijk mijn gangen gaan. Waar ik wel mee te maken heb is de reclameregie, die vroegen me jullie even te wijzen op deze organisatie. Het is maar dat u dat weet.

Mijn bescheiden stemadvies: stem voor een museum dat u heeft bezocht. Stem voor het museum, niet voor de inhoud. En dat ik het heb voor het Mayer van den Bergh in Antwerpen. Maar het is aan u om het daar al dan niet eens mee te zijn. Kies ende win schone prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.