Verveling

Anne doet op haar blog een experiment. 52 weken vraagt ze aan de wereld waar ze op maandag over moet bloggen. Als ik zelf eens zonder inspiratie zit moet ik dat ook doen geloof ik. Probleem is dat er nu eerder 52 onafgewerkte blogposts klaarstaan.

Enfin. Ik had dat opgemerkt en vond dat ze eens wat moest schrijven over ‘verveling’ en hoe moeilijk het we daar tegenwoordig mee hebben. Die vraag kwam in me op na het lezen van dit artikel. Anne vond dat blijkbaar een geschikt onderwerp en kwam tot dit resultaat.

Ze stelt dat je om de oren wordt geslagen met allerlei media. Eigenlijk is dat een verkeerde woordkeuze, zo lijkt me. Je wordt er niet mee om de oren geslagen. Je zoekt het op. Bewust of onbewust. Dat merkte ik toen ik even offline ging.

Het is confronterend om het bij jezelf te merken. Dat je daar niet bij stilstaat. Voor elke wachtrij is er een twitterstream, voor elke rit een podcast. Stilstaan voor een kruispunt is het moment om een blogpost te bedenken. Televisiekijken kan je  combineren met feeds lezen.

Mijn strategie is plannen en afbakenen. Wel zo dat alles eivol steekt. Ja, soms heb ik het gevoel dat ik teveel hooi op mijn vork neem. Maar dat komt door mezelf en niet door de online media. Als ik die niet had, zou ik ook de bibliotheek leeg lezen denk ik.

Of ik een contente mens ben? Ja hoor, maakt u zich maar geen zorgen.

4 Comments

  1. Awel he, zo voor een rood licht staan en een blogpost bedenken, dat is net creatieve verveling. Zoals Anne in haar blogpost zegt: “Toen ik 14 was las ik 3 boeken per dag.” Mijn excuses, maar dat is hetzelfde als wat Jan met RSS-feeds doet, maar dan in een andere vorm. Dat heeft hoe dan ook niets met verveling te maken.

  2. Hallo,

    Wil even mededelen, ik weet niet of dat bij iedereen zo is, maar als ik op het 2e linkje klik (‘haar blog’) in de eerste zin, dan word ik verwezen naar deze site : aanbod.be..

    Verder interessante site! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.