Vrijheid van meningsuiting

Het VB, eerder bekend onder de naam VB, is een absolute voorstander van vrijheid van meningsuiting. Ik ben het daarin in grote mate met hen eens.

Zij zijn het daar op hun beurt weer niet mee eens. Vrijheid van meningsuiting dient beperkt tot hun mening. Daarom wilden ze eerder een artikel laten verwijderen van de nieuwssite apache waar ik een behoorlijke fan van ben. Ze kregen van de rechter alvast een verplichte publicatie aan de broek.

“Zolang dit artikel op Apache gepubliceerd staat,” argumenteert de advocate van Debie, “zal het overgenomen worden door andere media en door het grote publiek beschouwd en geïnterpreteerd worden als zijnde de waarheid.”

Volledig mee eens. De pers en ook de bloggers en alles zullen het overnemen. Bij mij is het het nieuws alvast opgenomen als citaat. Als het tot een veroordeling komt, kan je het hele artikel hier lezen.

Zeker als je de pers het zwijgen wil opleggen zal ze zich roeren. Strakke zet die klacht. Misschien moet jij het bewuste artikel ook maar gaan lezen.

Misschien moet jij ook wel een blogpostje dat zegt: heyla howla gasten, vrijheid van meningsuiting geldt voor alle meningen. Of doe van delen op facebook of google buzz of twitter ofzo.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.