Vrouwen, Google Reader en ik

Mijn RSS-lezer en ik. Dat is een verhaal. Van meer en van minder en van onnoemelijk veel en verplicht snoeien en van voor af aan en opnieuw. Er zijn ook constanten. It’s a mans world.

Echt. Mijn informatie- en inspiratiestromen. Mijn nieuws. Testosteron. Hier en daar wat vrouwspersonen. Vingers van één hand. Introspectie leerde mij dat ik niets tegen vrouwelijke bloggers kon hebben. Wel integendeel.

Alleen, ik ken er niet zo veel. Af en toe hoor ik eens de naam van een naaiblog door onze huiskamer waaien maar verder dan over de schouder kom ik dan niet.

Genoeg! Zo sprak ik luid en duidelijk tegen mezelf. Het was eerder stil en in mijn hoofd maar duidelijk was het wel. Welaan dan, zo sprak ik, vraag het eens op den twitter. Zo geschiedde. Ik vroeg en er kwam commentaar. Van die en ginder en daar moet je eens gaan zien. Dat gebeurde.

Goed geschreven en tenminste een beetje interessante mensen. Dat wil ik wel lezen. Voorlopig ga ik geen namen noemen. Maar dat komt. Dat komt. Als er nog suggesties zijn, dan mag dat hieronder.

Flickr foto van Gina Trapani en Annalee Newitz in CC gegeven door Laughing Squid

1 Comment

  1. Er zijn wel meer wijvenblogs die geen naaiblogs zijn, al lijkt het soms anders. Kerygma.be en Lilith met haar tales from the crib, maar die zijn je ongetwijfeld via twitter al aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.