Waarbij ik me afvraag: zijn het vooral de sociale netwerken die proberen een nieuwsfilter…

Waarbij ik me afvraag: zijn het vooral de sociale netwerken die proberen een nieuwsfilter te zijn of de gebruikers van die netwerken. Deze week nog gezegd op Tech45: iedereen heeft zo ergens de klepel van het cureren weten te vinden.

We zullen technologie opnieuw nodig hebben om de gecureerde content te cureren. Of misschien moeten we iets proberen met een mensje bovenaan ofzo, we noemen die dan hoofdredacteur.

(Waar google news trouwens mee begonnen is voor de VS editie)

Embedded Link

Everyone wants to be a news filter now
Facebook has launched a new "personal newspaper"-style news feed, while both Digg and Klout are using their internal ranking systems to try and create topic pages. But will any of these solve the grow…

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.

2 Comments

  1. Ik denk dat het een vicieuze cirkel is waar we ons in bevinden. Enerzijds lezen 'we' content, omdat techniek ons die content laat zien d.m.v. het automatisch prioriseren van content (denk aan EdgeRank, Google Reader, Google resultatenpagina). Daarbij komt dat 'we' die gefilterde content weer verder delen. Het is een systeem dat zichzelf in stand houdt (en dat doorbroken kan/moet worden). Sites als Reddit en Digg zijn naar mijn inziens de beste voorbeelden van sites die 'niet bekende content' naar boven willen brengen.

  2. Ik vind heel die curated search eerder verstorend. Als ik zoek en filter wil ik dat zelf doen volgens de criteria die ik zelf op dat moment wil hanteren. Ik heb geen behoefte aan duistere algoritmes op basis van wat mijn vrienden en kennissen interessant vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.