Wat ik ga doen op Barcamp Antwerpen 2010 #bca2010

Morgen zaterdag is het weer zo ver, dan staat Barcamp Antwerpen op het programma. Mijn presentatie zit in elkaar, mijn broodje is besteld en mijn geest is nog meer dan anders opengezet. Rest mij te kijken wat ik allemaal wil opnemen. De organisatie in handen van Anne, daar hoeven we ons alvast geen zorgen over te maken.

Zelf ga ik het hebben over Piraterij en intellectuele eigendom. Mijn statistiek-presentatie die ik eerst had voorzien zit in de ladenkast voor Barcamp Gent. Tussendoor nemen we met de Tech 45 crew een Barcamp-special op. Hiervoor zoeken we gedurende de dag gasten.

De keuze maken viel wat tegen. Jullie zijn allemaal interessant maar zoals dat in Barcamp farm gaat: some are more interesting than others. Wie ik alvast graag wil aanhoren tijdens zijn presentatie (in volgorde van inschrijving).

@netlash: De brute realiteit van Social Media
Het onderwerp, de mens, meer moet dat niet zijn.

@boskabout: Kwantummechanica of Hoe het weer voorspellen
Tijdens een eerdere blogpost vroeg ik om afwijkende barcamponderwerpen, dit zijn er twee. Ik ga luisteren.

@tijs: 10 reasons why now is the perfect time to get serious about mobile
Zag de presentatie op het interwebz maar wil ook wel eens de woorden erbij horen.

@pekesenertjes: Kunstgeschiedenis en nieuwe media
Kunst en nieuwe media, een interessante combinatie. Beetje zoals erfgoed en nieuwe media. Beetje zoals podiumkunsten en nieuwe media. Twee combinaties die ik wél onder de knie heb. Deze is nieuw. Interessant.

@raphaelcockx: Commentaren op een nieuwssite. Hoe hou je de community te vriend en in toom?
“De mensen”, ze interesseren mij onwaarschijnlijk. Zeker als ze Jan met de pet worden genoemd of te vriend moeten worden gehouden. Raphael zal aan mij een kritische luisteraar hebben. Mijn mening over nieuwssitecommentaren is nogal uitgesproken.

@igloosarecool: Twitteren voor de overheid
Dat is wat ik binnenkort ga doen vandaag al doe. Kan ik anders dan luisteren naar mijn collega bij het @_vioe? Of het moest zijn dat de concurrentie te groot is, dan vraag ik de presentatie op het werk 😉 Dat is dan weer het voordeel van die collega’s…

@bartvermijlen: Bourdieu en sociale media
Filosofen en sociale media. Dat daar nog niet eerder iemand op is gekomen (althans op een barcamp). Kijken wat Bart met de combinatie doet.

@alaingeenrits: Presentation skills is about more than skills
Dat ik graag spreek las je hier eerder. Bijleren kan nooit kwaad.

@lvb: Iedereen uitgever! Hoe ik vorig jaar mijn eigen uitgeverij oprichtte en hoe jij dat ook kunt doen.
Het is een stille ambitie zo’n eigen boek. Ik ben nog veel te jong en ik moet nog wat body krijgen voor ik eraan begin. Maar zo’n eigen uitgeverij, het zegt me wel wat.

@bmattijs: E-culture: IT in een cultureel jasje.
E-cultuur, ik ken er veel te weinig van. Zoveel bezig met alle vormen van cultuur maar deze glipt wat door de mazen van het net. Ik ben daar eerlijk in. Hopelijk word ik hier ingeleid. Op een barcamp, wie had dat gedacht.

Maar die keuze kan in de loop van de dag en naargelang de omstandigheden natuurlijk nog helemaal omslaan, zoals @inferis gisteren terecht opmerkte.

Extracurriculum wil ik meepikken: @steffest, @gudrun, @sasvangent, @fdenkens, @pietel, @zandwacht, @treeview, @mathiasbaert, @alaenen, @nilsgeylen, @ichoosr, @defre, @c_concepts, @goedles en alle anderen. Ook mag @leenta haar onderwerp (massage en relaxatie) even komen demonstreren.

Rest mij uit te kijken naar een boeiende dag die helemaal gratis is dankzij de organisatie van Anne en de steun van gulle gevers. R.E.S.P.E.C.T. voor:

ilibris (hosting, letterlijk), cubus (ontbijt), madewithlove (maatwerk, letterlijk), 10to1 (koffie!), the parking lot (t-shirts), nespresso (koffiemachines), userplus (wifi), queromedia en sonos

3 Comments

  1. Pingback: Geblogd op voorhand | Barcamp Antwerpen maart 2010

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.