Wat ik ga doen op Barcamp Gent

Morgen is er Barcamp in Gent, ik ga daar naartoe. Misschien ga jij ook en komen we elkaar tegen. Misschien nemen we samen de trein uit Antwerpen centraal van 7u47… Misschien kom ik naar je luisteren. Of jij naar mij. O droom, o utopie. Misschien drinken we samen een koffie.

Afijn, wat ga ik zaterdag waarschijnlijk doen? Eens kijken.

Naar wie ik wil gaan luisteren

De Waele heeft nogal een reputatie als het op presentaties aankomt. Ik zag er hem tijdens mijn dag in het spoor van één geven aan een klant en ik wou meteen ook een website bestellen. Daarenboven ligt het een beetje in de lijn van mijn communicatiewetenschappelijke interesse.

  • Amedee Van Gasse: “Pie charts make you fat” and other charting disasters

Cijfers enzo, dat intrigeert mij en wat je met statistiek kan bewijzen zonder dat de mensen dat in het snotje hebben. Hoe cijfers goed presenteren. Het zou een basiscursus moeten zijn. Eens luisteren wat Amedee er over te zeggen heeft.

  • Ntone: groenten en kruiden kweken op terras of balkon (ook vr noobs)

Terrassen aan mijn appartement: check. Groenten kweken: ooit fanatieke paprikakweker. Kruiden: liefhebber maar al een mislukt experiment achter de rug. Beetje ervaring dus al. Ook een vraag stellen over mijn clematissen.

  • Ann Laenen: Tbc

Ze weet het zelf nog niet, maar ze zal iets interessants presenteren, dat voel ik. Daar ga ik dan naar luisteren. Ann is voorzitter van de cultuurraad waar ik secretaris van ben. Ze is nogal slim.

Lijkt me een interessant topic. Nee, het is een interessant topic. Benieuwd welke kanten van het spectrum Pascal zal gaan belichten. Ik ben in elk geval geïnteresseerd. Eigenlijk wil ik dat behavioural targeting wel. Denk ik nu. Misschien verander ik wel van idee.

  • Bram Souffreau: Een kijk op Living Stories van Google

Living Stories is een nieuwsdienst van google. Een nieuwsexperiment eigenlijk wat nieuws op een geheel nieuwe manier presenteert. Benieuwd wat dit op termijn gaat betekenen voor onze manier van nieuws volgen maar ook welke medium en -effectimplicaties dit zou kunnen krijgen.

Sorry Bart, maar mijn pizza’s zijn de beste van de lage landen. Daar komt geen Antwerpse Italiaan bij in de buurt. Laat staan een Gentse Belg. Bart zal ik dus met hart en ziel het vuur aan de schenen leggen. Ook omdat… nee, dat ga ik niet schrijven.

Mijn ervaring met kopieerapparaten is van dien aard dat ik heel veel kan. Mij zijn wel eens kopieercapaciteiten toegedicht die ik niet waar kon maken. Een Mona Lisa heb ik echter nog niet geprobeerd. Die wilden ze de vorige keer niet meegeven. Eens kijken of Karen mij wegwijs kan maken.

  • Stefan Kolgen: Invading mainstream media with young people

Deze man heeft mij ooit eens heel hard wakker geschud. Out of the blue. Terecht enzo, daar allemaal niet van. Hij is bovendien met iets interessants bezig dat Stampmedia heet, ik ben daar zeer in geïnteresseerd. Hoe dat werkt enzo.

  • Stijn Fockedey: Mijn ervaring met burgerjournalisten/amateur-journalisten bij het verslaan van regionaal breaking news

Docent communicatieanalyse met ambitie. Moet ik meer zeggen? Beetje op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen en hoe dat praktisch in zijn werk gaat. Lijkt me een interessant discussieonderwerp ook. Waar de grens van amateur wordt gelegd enzo. Waar is iemand burger, waar journalist of bestaat er echt zoiets als een burgerjournalist. Ook zelf nog even over nadenken.

  • Smetty: Leren 2.0: DIY (do-it-yourself) leren en de persoonlijke leeromgeving

Leren, het is zoiets waar ik niet vanaf geraak. Mijn lees- en luisteractiviteiten zijn er nogal sterk op gericht. Ik hoop van Cindy De Smet bij te leren over leren.

En dan zijn er nog elfendertig presentaties waarvan ik zeg: ook dat is interessant maar een split-persoonlijkheid, dat zie ik niet zitten.

Wat ik ga vertellen:

Een presentatie over de wijkblog. Wat we daar vertellen, hoeveel mensen daarin geïnteresseerd zijn en wat een ongelooflijk rijke ervaring dat is. Ik ben tevreden met een kleine groep toehoorders. Maar ik ben vast van plan van ze te houden. Ik heb ze nu gemaakt. Desnoods laptop op schoot en een cirkel van 3 stoelen.

Wie ik wil ontmoeten:

Ha ja natuurlijk. Meer heb ik daar eigenlijk niet over te zeggen. Ik ken haar alleen van Twitter en mail en van haar avatar en verder niets. Tijd om daar iets aan te doen en gezichtje te plakken, hopelijk doet ze haar klakske aan, dan herken ik haar. Ook: coole website.

Tegengekomen op mijn dag in het spoor van Netlash. Vriendelijke, leuke madam, zo op het eerste, tweede en derde zicht. Eens kijken wat het vierde zicht geeft.

Zijn presentatie over multitasken heb ik gezien op Bizcamp. He’s got the brains, you know. Eens kijken of ik nog meer van hem kan opsteken.

Eén keer goeiedag mee gewisseld, op de drempel van de vergaderzaal waar ik een sollicitatiegesprek zou gaan doen. Lijkt me een interessante persoon die een job doet op een plek die ik ook hard zag zitten (ei zo na waren we ook collega’s geworden). Verdomme toch.

Het gaat niet goed tussen Kristof en mij. Om de zoveel tijd meld ik dat ik een grondig probleem heb met de reacties op www.vandaag.be waar hij webmaster of community manager of iets dergelijks is. Hij kan daar natuurlijk niet aan doen. Het zijn de mensen die veranderd zouden moeten worden. Dat wil ik hem ook in levende lijve eens zeggen.

Wil niet iedereen haar ontmoeten? Ik had niet eerder de kans. Twitter BV, boekenschrijfster, een blogster met ‘iets’ waar ik nog steeds de hand niet op kan leggen. Eens kijken of ik het morgen ontdek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.