Wat ze niet zo vaak vertellen over het internet

Het internet, zo zeggen ze, dat is een netwerk van computers verbonden met draden en satellieten en straalverbindingen en wat heb ik? Verkeerd. Het internet anno 2012, dat is een netwerk van mensen en zo heb ik mij ooit verwonderd over het ruuuuuuut-tututututututututu-tuuuuuuut-tuuut-wrèèè-wrèèè van mijn eerste 33.6 modem, zo verwonder ik me vandaag over het netwerk van mensen.

Het voer in me dat ik een ander design wilde met minder toeters en bellen en als het even kon meer mogelijkheden. Ik wist al wat ik hebben wilde, ik installeerde en dat bleek dan niet te werken. Schrijf ik een blogpost en duikt Willem Wollebrants, freelance webdeveloper van kunde en beroep even op mijn code en tikt zomaar uit het hoofd wat lijnen die ik dan probeer en wat niet werkt. Te jammer denk ik dan. Bedankt Willem maar helaas.

Stuur ik hem een bericht wat dat zo moet kosten, zo’n operatie. Zegt die mens doodleuk: geef hier, dat ik er eens naar kijk en vijf minuten later een mailtje terug met een aangepaste library.templates.php file en knal, bingo, hoera. Linklistblog werkt zoals behoren. De enige toeter en bel die ik écht niet graag wilde missen want ik vind dat wel geestig om te doen. En dat het niets is. Dat hij wel eens koffie wil als hij in Leuven passeert.

Enfin. Lang verhaal kort. Als het over het internet gaat, dan gaat het vaak over web, gadgets en technologie zoals de betere podcast als ondertitel hanteert. Eigenlijk zou daar dus ook mensen tussen moeten staan. Ik kan me daar over blijven verbazen dat mensen die elkaar nog nooit echt gezien hebben (ik ben dat nooit helemaal zeker maar ik geloof het met Willem niet), dat die zo dingen voor elkaar doen en mocht er morgen iemand zijn die ik kan helpen, ik zou het ook doen.

Verbazing. Verwondering. Bedanking. Vandaag voor Willem, morgen misschien voor jou.

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.