Zeg het maar

De site van de stad Antwerpen heeft RSS-feeds, dat is handig. Weet je wat er te gebeuren staat, mis je geen enkel hip feestje en bovenal: je weet dat de bibliotheek gesloten is op de nationale feestdag. Mijn favoriete rubriek zijn echter de werken.

We leven in een land dat onder de knoet ligt van betonboeren. Straten worden aan de lopende band heraangelegd en het werk is van dermate lamentabele kwaliteit dat er een jaar later opnieuw herstellingswerken nodig zijn. Op die manier doen wij aan werkgelegenheid. De stad spaart dan ook kosten noch moeite om de werken aan te kondigen.

Omdat wij van uw district een aangename woon- en leefomgeving willen maken, werkt <vul district in> voortdurend aan de vernieuwing van oude straten en infrastructuren. Om <die reden zullen wij zus en zo aan uw straat veranderen>

Waarna een omstandige uitleg. Omdat échte Antwerpenaren sowieso zullen klagen wordt ook de vooropgestelde duur, de impact op de leefomgeving tijdens de werken en nog wat praktische zaken meegegeven. En dat werken langer kunnen duren door het weer en uitputting in excuses dat het daarna allemaal beter zal zijn. Nummer van de infolijn toe.

Gasten, zeg het gewoon.

Beste bewoners, binnenkort werken wij aan uw straat, geen idee hoe lang het gaat duren maar je krijgt een mooiere straat in de plaats. Doe vooral geen moeite om te kuisen want als je ’s avonds thuiskomt van je werk moet je door het stof als we geluk hebben en door de modder als we pech hebben. Laat ons er het beste van maken, wij doen ons best, u zal het even moeten verbijten.

Open communicatie werkt.

3 Comments

  1. Je weet toch dat als ze direct alles onverbloemd zouden zeggen en direct to the point zouden komen er dan geen politici, marketingleeuwen en communicatiekonijnen nodig zouden zijn. Wij zijn zoals de inpakdienst tijdens de kerstperiode. De inhoud trekt op geen bal maar wat een schoon papier zit er toch rond het pakje :p

  2. Ik vind het juist de taak van “politici, marketingleeuwen en communicatiekonijnen” om moeilijke zaken zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Het leven zou veel gemakkelijker zijn als iedereen gewoon zou zeggen wat hij of zij bedoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.